Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τα επόμενη βήματα της ΝΔ, σε περίπτωση νίκης στις εκλογές, δηλώνοντας μεταξύ άλλων πως δεν θα μειώσει τις συντάξεις, αλλά υποσχέθηκε πως θα μειώσει τους φόρους το 2020.

 

«Η ΝΔ δεν θα μειώσει τις συντάξεις. Οι υφιστάμενες επικουρικές συντάξεις είναι διασφαλισμένες», είπε ο Κ. Μητσοτάκης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, τονίζοντας πως οι σημερινοί συνταξιούχοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα αφού δεν θα αλλάξει το πλαίσιο για εκείνους. Επιπλέον ανέφερε ότι θα διορθωθούν στρεβλώσεις του νόμου Κατρούγκαλου και σημείωσε ότι στο πλαίσιο αυτό θα γίνουν αλλαγές για τους νέους.

 

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ακόμη ότι δεν θα κάνει καμία απόλυση στο Δημόσιο τομέα. «Θα γίνουν στοχευμένες προσλήψεις όπου υπάρχουν ανάγκες», είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε σε νοσηλευτές, γιατρούς, εκπαιδευτικούς και 1.500 προσλήψεις αστυνομικών με βάση τις δυνατότητες της οικονομίας.

 

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Ρέγκλινγκ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως όλοι οι υπολογισμοί για την Ελλάδα γίνονται με την οικονομία να υποαποδίδει και αντέτεινε πως το σχέδιό του προβλέπει ισχυρή ανάπτυξη. Τόνισε επιπλέον πως η Βουλή δεν θα κλείσει το καλοκαίρι, πως το Σεπτέμβριο θα ψηφιστεί το φορολογικό νομοσχέδιο για το 2020. 

 

Ο Κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε μεταξύ άλλων για μείωση του ΕΝΦΙΑ και μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων από 28% σε 24%, ενώ υπογράμμισε πως σύντομα θα επεκταθούν οι δόσεις για οφειλές επιχειρήσεων στο Δημόσιο. «Για το 2019 δεν υπάρχει άλλος δημοσιονομικός χώρος», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας για επαναδιαπραγμάτευση των πρωτογενών πλεονασμάτων με τους ευρωπαίους, με βάση το μοντέλο ανάπτυξης που θα παρουσιάσει.

 

Σχετικά με την αξιολόγηση στο Δημόσιο, είπε πως πρέπει να γίνεται από τον προϊστάμενο. «Θα σεβαστώ τις αποφάσεις που έχουν υπάρξει ήδη για γενικούς διευθυντές οι οποίες έγιναν με την εποπτεία του ΑΣΕΠ», είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης. και υπογράμμισε πως λανθασμένα συνδέθηκε η αξιολόγηση με τις απολύσεις λόγω της πίεσης του ΔΝΤ, η οποία, όπως ανέφερε, πλέον δεν υπάρχει. 

 

Τέλος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τσαβούσογλου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε πως «η Ελλάδα πρέπει να εκπέμπει έμπρακτα την αυτοπεποίθησή της με την Τουρκία, σε ένα πλαίσιο συνεννόησης, διεθνούς δικαίου και των άγραφων κανόνων καλής γειτονίας».

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ