Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα μειώσει τους φόρους, αλλά όχι τις συντάξεις - Καμία απόλυση στο Δημόσιο

Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα μειώσει τους φόρους, αλλά όχι τις συντάξεις - Καμία απόλυση στο Δημόσιο Facebook Twitter
6

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τα επόμενη βήματα της ΝΔ, σε περίπτωση νίκης στις εκλογές, δηλώνοντας μεταξύ άλλων πως δεν θα μειώσει τις συντάξεις, αλλά υποσχέθηκε πως θα μειώσει τους φόρους το 2020.

«Η ΝΔ δεν θα μειώσει τις συντάξεις. Οι υφιστάμενες επικουρικές συντάξεις είναι διασφαλισμένες», είπε ο Κ. Μητσοτάκης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, τονίζοντας πως οι σημερινοί συνταξιούχοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα αφού δεν θα αλλάξει το πλαίσιο για εκείνους. Επιπλέον ανέφερε ότι θα διορθωθούν στρεβλώσεις του νόμου Κατρούγκαλου και σημείωσε ότι στο πλαίσιο αυτό θα γίνουν αλλαγές για τους νέους.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ακόμη ότι δεν θα κάνει καμία απόλυση στο Δημόσιο τομέα. «Θα γίνουν στοχευμένες προσλήψεις όπου υπάρχουν ανάγκες», είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε σε νοσηλευτές, γιατρούς, εκπαιδευτικούς και 1.500 προσλήψεις αστυνομικών με βάση τις δυνατότητες της οικονομίας.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Ρέγκλινγκ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως όλοι οι υπολογισμοί για την Ελλάδα γίνονται με την οικονομία να υποαποδίδει και αντέτεινε πως το σχέδιό του προβλέπει ισχυρή ανάπτυξη. Τόνισε επιπλέον πως η Βουλή δεν θα κλείσει το καλοκαίρι, πως το Σεπτέμβριο θα ψηφιστεί το φορολογικό νομοσχέδιο για το 2020. 

Ο Κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε μεταξύ άλλων για μείωση του ΕΝΦΙΑ και μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων από 28% σε 24%, ενώ υπογράμμισε πως σύντομα θα επεκταθούν οι δόσεις για οφειλές επιχειρήσεων στο Δημόσιο. «Για το 2019 δεν υπάρχει άλλος δημοσιονομικός χώρος», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας για επαναδιαπραγμάτευση των πρωτογενών πλεονασμάτων με τους ευρωπαίους, με βάση το μοντέλο ανάπτυξης που θα παρουσιάσει.

Σχετικά με την αξιολόγηση στο Δημόσιο, είπε πως πρέπει να γίνεται από τον προϊστάμενο. «Θα σεβαστώ τις αποφάσεις που έχουν υπάρξει ήδη για γενικούς διευθυντές οι οποίες έγιναν με την εποπτεία του ΑΣΕΠ», είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης. και υπογράμμισε πως λανθασμένα συνδέθηκε η αξιολόγηση με τις απολύσεις λόγω της πίεσης του ΔΝΤ, η οποία, όπως ανέφερε, πλέον δεν υπάρχει. 

Τέλος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τσαβούσογλου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε πως «η Ελλάδα πρέπει να εκπέμπει έμπρακτα την αυτοπεποίθησή της με την Τουρκία, σε ένα πλαίσιο συνεννόησης, διεθνούς δικαίου και των άγραφων κανόνων καλής γειτονίας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΟΥΡΚΟΛΙΒΥΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

Πολιτική / Κοινή δήλωση 5 χωρών και ΕΕ στον ΟΗΕ για τουρκολιβυκό: Παραβιαζει τη γεωγραφική πραγματικότητα

«Ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την περιφερειακή σταθερότητα και τη διατήρηση μιας διεθνούς τάξης βασισμένης σε κανόνες» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης
THE LIFO TEAM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΕΚΙΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μιχάλης Μπεκίρης: Παραιτείται προσωρινά από το γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή

Στη δήλωσή του ο κ. Μπεκίρης υποστηρίζει ότι εδώ και έναν μήνα είναι αντιμέτωπος με «πρωτοφανή εκστρατεία προσωπικής στοχοποίησης» και τονίζει ότι η απόφασή του είναι αποκλειστικά προσωπική
THE LIFO TEAM
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Πολιτική / Πάνος Καμμένος: «Θα εμπλακώ στην πολιτική εάν επιστρέψει ο Σαμαράς - Μιλάω με Τσίπρα»

«Θα εμπλακώ διότι δεν μπορώ να αφήσω τον κ. Σαμαρά να έρθει και να το κάνει πάλι για προσωπικούς του λόγους διότι φαίνεται ότι είναι στημένο το παιχνίδι», είπε ο Πάνος Καμμένος
THE LIFO TEAM
Τουρκολιβυκό μνημόνιο: Επιστολή της Ελλάδας στον Γκουτέρες μετά την απόφαση της λιβυκής Βουλής

Πολιτική / Τουρκολιβυκό μνημόνιο: Επιστολή της Ελλάδας στον Γκουτέρες μετά την απόφαση της λιβυκής Βουλής

Η Αθήνα επαναλαμβάνει ότι το μνημόνιο του 2019 είναι άκυρο και δεν μπορεί να παραγάγει έννομα αποτελέσματα έναντι τρίτων κρατών, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
Σύμφωνα με δημοσκόπηση πολιτικού κόμματος:ΝΔ > % ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΏΝΣΥΡΙΖΑ περαιτέρω συρρίκνωσηΠτώση ΚΙΝΑΛΑύξηση ΒαρούφαΒελόπουλος, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ , ΚΕΕ στα ίδια πάνω κάτωΟδεύουμε προς:1. Εξαέρωση αντιμνημονιακών μπούφων, δικαστήρια για Novartis και 2015.2. Πτώση Φώφης (με την ελπίδα το κέντρο να αποκτήσει σοβαρή εκπροσώπηση)3. Δυστυχώς διαρκή εκπροσώπηση φασιστόμουτρων και τσαρλατάνων, έστω και με μικρά ποσοστά.Αυτά.
*επικουρικές. Γιατί δεν είπε "κύριες και επικουρικές συντάξεις"; Υπάρχει ενδεχόμενο να μειωθούν οι άλλες αν καλοσκεφτείς πως η ΝΔ ήταν κατά της ακύρωσης του μέτρου μιας τελευταίας περικοπής συντάξεων από 1/1/2019;
Ποιος να προέβη άραγε σε αυτό το "λάθος"; Μήπως αυτός που έλεγε ότι τις απολύσεις δεν τις κάνουμε επειδή μας το επιβάλλει η τρόικα, το κάνουμε γιατί πρέπει και έπρεπε να είχαν γίνει νωρίτερα; Ποιός είχε θεσπίσει άραγε την απόλυση του 15% του προσωπικού κάθε υπηρεσίας μετά την αξιολόγηση;Του θυμίζουν άραγε κάτι όλα αυτά;