Κατά τον παραδοσιακό τρόπο, λίγα λεπτά πριν τις 8 το βράδυ, θυροκολλήθηκε το προεδρικό διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής και τις εθνικές εκλογές.

 

Σήμερα το απόγευμα το προεδρικό διάταγμα για την διάλυση της Βουλής, θυροκολλήθηκε από τον φρούραρχο του κοινοβουλίου και εκτός από την ημερομηνία εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου, αναγράφει και την ημερομηνία σύγκλησης της νέας Βουλής. Αυτή είναι η 17η Ιουλίου, ανεξαρτήτως αν έχει σχηματιστεί κυβέρνηση.

 

 

 

 

 

 

 

Με τη θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος διάλυσης της Βουλής, ξεκινά επισήμως η προεκλογική περίοδος και η χώρα οδεύει προς τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

 

Σύμφωνα λοιπόν με το επίσημο έγγραφο, η Βουλή, με τη νέα σύνθεσή της, θα συνεδριάσει την Τετάρτη 17 Ιουλίου, οπότε θα γίνει και η ορκωμοσία των νέων βουλευτών. Αμέσως μετά θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση του Προεδρείου του Κοινοβουλίου, με την εκλογή του νέου προέδρου, των αντιπροέδρων του Σώματος και των κοσμητόρων και γραμματέων.

 

Το Προεδρικό Διάταγμα θυροκόλλησε στην ανατολική είσοδο του Μεγάρου του Κοινοβουλίου, ο φρούραρχος της Βουλής, υποστράτηγος, Κωνσταντίνος Κυριαζόπουλος.