Σύγκρουση Μαξίμου - Μητσοτάκη για το αφορολόγητο

Σύγκρουση Μαξίμου - Μητσοτάκη για το αφορολόγητο Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σύγκρουση ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά την πρωινή τηλεοπτική συνέντευξη του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας στην οποία προανήγγειλε την κατάθεση τροπολογίας για τη μη μείωση του αφορολόγητου. 

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως «ο κ. Μητσοτάκης που είχε ομολογήσει στη ΔΕΘ πως η ΝΔ έχει στο πρόγραμμά της τη μείωση του αφορολόγητου, μετά τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού όπου δεσμεύθηκε για τη διατήρησή του, έσπευσε να προαναγγείλει τροπολογία για την κατάργησή του.

Για ακόμη μία φορά τρέχει να μαζέψει τις δηλώσεις του που δεν τόλμησε ούτε το ΔΝΤ να κάνει. Όπως με το "δώρο Χριστουγέννων", το "ξεπερασμένο 8ωρο" και πολλές άλλες νεοφιλελεύθερες ακρότητες. Ας μη βιάζεται και λίαν συντόμως θα βρεθεί και πάλι στη δύσκολη θέση να ψηφίζει τις επιλογές του Πρωθυπουργού για μέτρα ελάφρυνσης από το υπερπλεόνασμα...».

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη το Μέγαρο Μαξίμου σημειώνει ότι «επέλεξε την εργατική Πρωτομαγιά για πει χωρίς ντροπή στους εργαζόμενους πως:

- Η μαύρη εργασία αποτελεί επιλογή των εργαζομένων και όχι παρανομία των εργοδοτών

- Επιμένει στο ασφαλιστικό Πινοσέτ, για να εξυπηρετήσει τα επιχειρηματικά συμφέροντα με τη διάλυση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης.

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι σαρξ εκ της σαρκός του ΔΝΤ.Ευτυχώς για τον ελληνικό λαό, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απάλλαξε τη χώρα από το ΔΝΤ οριστικά και ο ελληνικός λαός θα την απαλλάξει και από τον κ. Μητσοτάκη», καταλήγει η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Μητσοτάκης: O ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε ξαφνικά την πολιτική μείωσης των φόρων 

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε ξαφνικά την πολιτική μείωσης των φόρων, ενώ εκείνος είναι που με την υπεροφολόγηση και γονατίζοντας την μεσαία τάξη πέτυχε τα υπερπλεονάσματα. Εγώ μιλάω για την μείωση των φόρων εδώ και τρία χρόνια», είπε ο κ. Μητσοτάκης στην πρωινή του συνέντευξη. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «η μείωση του αφορολόγητου ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και σημαίνει ότι άνθρωποι με εισοδήματα περίπου 600 ευρώ τον μήνα, θα χάσουν έναν μισθό τον χρόνο».

«Εμείς καταψηφίσαμε την σχετική νομοθετική διάταξη ενώ μόλις ανοίξει η Βουλή, καταθέτουμε τροπολογία για ακύρωση της μείωσης του αφορολόγητου. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να διαπραγματευθεί για αυτό και εμείς θα βάλουμε πλάτη, αρκεί να μην εννοεί ότι θα ρίξει το βάρος στους υπόλοιπους φορολογούμενους και το «μπαλάκι» στην επόμενη Κυβέρνηση. Αλλιώς, τον καλούμε να νομοθετήσουμε μαζί την ακύρωση της περικοπής του αφορολόγητου», είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ, δείχνοντας και το κείμενο της τροπολογίας.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM