Επίθεση κατά Τσίπρα - Καμμένου εξαπέλυσε ο Μητσοτάκης

Επίθεση κατά Τσίπρα - Καμμένου εξαπέλυσε ο Μητσοτάκης Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Επίθεση κατά της κυβέρνησης και τον Αλέξη Τσίπρα ν ίδιο τον πρωθυπουργό, αλλά και στον Πάνο Καμμένο εξαπέλυσε από την Κοζάνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας σε εκδήλωση παρουσίασης της επίσημης υποψηφιότητας του Γιώργου Κασαπίδη για την περιφέρεια της δυτικής Μακεδονίας αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι «η πολιτική πρωτοβουλία αυτή του κ. Τσίπρα βρίσκεται απέναντι στο 70% του ελληνικού λαού.

Μία κυβέρνηση της αριστεράς βρέθηκε απέναντι στο λαό , απέναντι σε όλους τους Έλληνες. Ο κ. Τσίπρας ήταν ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή πως είχε γραμμάτια, δεν ξέρω τι, αναλάβει για να εξοφλήσει, η αλήθεια όμως είναι σκληρή για την Ελλάδα. Ο κ. Τσίπρας πήρε αποστάσεις από μία εθνική πολιτική που πάει πίσω δεκαετίες.

Καμία προηγούμενη κυβέρνηση δε δέχθηκε να εκχωρήσει μακεδονική εθνότητα , μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα μακεδονική. Βρισκόμουν στο γραφείο μου στη Βουλή, τον περασμένο Μάιο ή Ιούνιο όταν χτύπησε το τηλέφωνό μου και ήταν ο πρωθυπουργός. Με πήρε να μου ζητήσει την άποψη μου για το Ίλιντεν το οποίο είχε ήδη συμφωνήσει.

Αν δεν υπήρχε έντονη αντίδραση της ΝΔ και των άλλων κομμάτων θα το είχε δεχθεί. Ο κ.Τσίπρας ήταν και είναι πρόεδρος ενός κόμματος που το 2008 τα κορυφαία του στελέχη ζητούσαν να αναγνωριστούν τα Σκόπια ως Μακεδονία σκέτο».

Αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «από την πρώτη στιγμή θέσουμε όλους προ των ευθυνών τους. Θέσαμε προ των ευθυνών του και τον Πάνο Καμμένο, τον όψιμο Μακεδονομάχο» και πρόσθεσε ότι «βρισκόμαστε τώρα απέναντι σε μία κυρωμένη συμφωνία. Είχαμε μία ξεκάθαρη συναλλαγή στη Βουλή τις τελευταίες εβδομάδες που ευτελίζουν το κοινοβούλιο. Καταφέραμε με αυτά που έκανε ο Τσίπρας στη Βουλή να γίνουμε μία βαλκανική χώρα στην Ευρώπη.

Το πρώτο το οποίο θα κάνω ως επόμενος πρωθυπουργός είναι ότι δε θα απεμπολήσω το δικαίωμα της Ελλάδας να ασκήσω βέτο στην ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων. Επίσης την φράση "καλωσορίζω τον Μακεδόνα πρωθυπουργό" δε θα την ακούσετε ποτέ από μένα. Θα αγωνιστώ να κατοχυρώσω τα μακεδονικά προϊόντα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM
Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM