"Zoran, do you know Prespes?" To βίντεο του Τσίπρα για τη συμφωνία

"Zoran, do you know Prespes?" To βίντεο του Τσίπρα για τη συμφωνία Facebook Twitter
ΕUROKINISSI
2

Ένα βίντεο που περιγράφει μια συνομιλία του με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, πριν την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, ανέβασε στο λογαριασμό του στο Facebook o Αλέξης Τσίπρας. 

Το  μονταρισμένο βίντεο ξεκινάει με εικόνες από τις Πρέσπες και στη συνέχεια από το εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου, όπου βρίσκεται ο πρωθυπουργός με τους συνεργάτες του.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας παίρνει τηλέφωνο τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, τον οποίο έχει σε ανοιχτή ακρόαση και τον ρωτάει «Zoran do you know the region of Prespes?» (Ζόραν ξέρεις την περιοχή των Πρεσπών).

Αμέσως μετά του λέει πως «είναι Βαλκάνια, είναι πολιτική, θα αντιμετωπίσεις δυσκολίες, θα αντιμετωπίσω δυσκολίες, αλλά μία μέρα η ιστορία θα μας δικαιώσει».

Tότε ακούγεται ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας να λέει «είναι ιστορία, είμαι πολύ χαρούμενος φίλε μου».

Το κείμενο που συνοδεύει το βίντεο :

Με τη Συμφωνία των Πρεσπών η οποία προβλέπει την μετονομασία της ΠΓΔΜ σε Δημοκρατία της SevernaMakedonija (Σεβέρνα Μακεντόνιγια), δηλαδή στη γλώσσα μας σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, μπαίνει οριστικό τέλος στον αλυτρωτισμό που ενέχει η σημερινή Συνταγματική τους ονομασία.

Οι 140 χώρες που σήμερα αναγνωρίζουν τους γείτονες μας ως Μακεδονία, θα τους αναγνωρίζουν εφεξής με το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» καθώς το όνομα αυτό θα ισχύει erga omnes – έναντι όλων, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό.

Για πρώτη φορά προβλέπεται ότι οι Βόρειοι Γείτονές μας δεν έχουν και δεν μπορούν να διεκδικήσουν στο μέλλον καμία σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό της Μακεδονίας.

Η Συμφωνία, επίσης, προβλέπει ότι η υπηκοότητα που θα αναγράφεται στα ταξιδιωτικά έγγραφα των γειτόνων μας δεν θα είναι: Μακεδόνας σκέτο, όπως μέχρι σήμερα, αλλά: Μακεδόνας / Πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας.
Η Ελλάδα θα αναγνωρίζει την υπηκοότητα των γειτόνων πολιτών ως «πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας».

Η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μια μεγάλη διπλωματική νίκη, αλλά και μια μεγάλη ιστορική ευκαιρία. Η Ελληνική Κυβέρνηση υπερασπίστηκε στο ακέραιο όλες τις κόκκινες γραμμές της, όλες τις κόκκινες γραμμές της εθνικής μας θέσης, όπως αυτή διαμορφώθηκε τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια.

Κατοχυρώνουμε, πάγιες ελληνικές διεκδικήσεις, που αφορούν όχι μόνο για το εθνικό μας παρελθόν, αλλά και το παρόν και το μέλλον μας. Μιας ισχυρής Ελλάδας, φάρου πολιτισμού, ιστορίας αλλά και αξιών, μιας Ελλάδας Πυλώνα σταθερότητας στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Ευρώπη.

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Οσο χιουμορ και να διαθέτει κάποιος είναι αδύνατο να μη ξερασει βλέποντας αυτό το τραγικό βίντεο με παράσταση που μόνο τριτοκοσμικος δικτάτορας θα μπορούσε να παίξει. Όπως και το γκαρντασι από την απέναντι ανατολική πλευρά μιλά λες και απευθύνεται σε ηλίθιους. Πραγματικά απορώ πως ακόμα υπάρχει ένα 20% πού τον θεωρεί άξιο ηγέτη αυτής της χώρας!
Περναει καλα και αυτο βγαινει προς τα εξω. Καθε μερα Κυριακη για τον Αλεκο - χαχανα, χαβαλες, χαλαροτητα.Και αποκλειεται το καραγκιοζιλικι με τα κακογουστα βιντεο ή η συνεχιζομενη θηριωδια προς τη συμπαθη γλωσσα των αγγλικων, να γινεται για οποιοδηποτε αλλο λογο εκτος απο το να σπασει πλακα και να τρολλαρει (αυτους που δεν τον ψηφισαν): "αυτος ειμαι, εμενα βγαλατε πρωθυπουργο, το κανω επειδη μπορω, φατε με στη μαπα".