Κόβεται το «επίδομα» των βουλευτών για τα θερινά τμήματα

Κόβεται το «επίδομα» των βουλευτών για τα θερινά τμήματα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ο Πρόεδρος της Βουλής σήμερα μέσω αλλαγών του Κανονισμού που ψηφίστηκαν στη Βουλή ανακοίνωσε αλλαγές για τα «θερινά τμήματα» που αρχίζουν την προσεχή Τρίτη.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, μία εκ των αλλαγών που ψηφίστηκαν αφορά την κατάργηση της θεσπισθείσας το 1991 χορήγησης πρόσθετης αποζημίωσης των βουλευτών για τη συμμετοχή τους σε αυτά τα τμήματα των θερινών μηνών.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του Κανονισμού, πέραν της μηνιαίας αποζημίωσής τους οι εκπρόσωποι των πολιτών στο Κοινοβούλιο προέβλεπαν μεταξύ άλλων και πρόσθετη αμοιβή τόσο για τη συμμετοχή τους στις Επιτροπές, όσο και στα θερινά τμήματα.

Τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ύψος της πρόσθετης αυτής αμοιβής είχε μειωθεί αρκετά, ενώ οι περισσότεροι σημείωναν ατύπως πως ουσιαστικά το «επίδομα» των θερινών είχε κοπεί. Ωστόσο, ως προς το κρίσιμο και τυπικό μέρος του ζητήματος, η εν λόγω αμοιβή υπήρχε:

«Αποζημίωση βουλευτών για τη συμμετοχή τους στα τμήματα διακοπών της Βουλής και της Επιτροπές αυτής» είναι ο τίτλος του Κωδικού «ΚΑ 0122» του ετήσιου προϋπολογισμού. Το ποσό που προβλέπεται για το τρέχον έτος συνολικά (για θερινά και Επιτροπές) είναι 1.321.000 ευρώ.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM