Κουβέλης: Το ζήτημα με τις φρεγάτες βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη

Κουβέλης: Το ζήτημα με τις φρεγάτες βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη Facebook Twitter
4

Για δηλώσεις, οι οποίες ανταποκρίνονταν σε μεγάλο βαθμό στην πραγματικότητα, μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, αναφερόμενος στο ζήτημα της χρονομίσθωσης των γαλλικών φρεγατών.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Κουβέλης τόνισε πως οι δηλώσεις του για τις φρεγάτες «τη δεδομένη στιγμή και μετά την δημοσιότητα που δημιουργήθηκε, ανταποκρίνονταν σε μεγάλο βαθμό στην πραγματικότητα».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, το ζήτημα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, υπό τον χειρισμό του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αλλά τίποτα δεν είναι δεδομένο, μέχρι στιγμής.

Παράλληλα, είπε ότι η Ελλάδα δεν μπαίνει στην κούρσα των εξοπλισμών. «Η αποτρεπτική μας δύναμη έχει και την επάρκεια και τη συγκρότηση που χρειάζεται» σημείωσε ο κ. Κουβέλης προσθέτοντας πως, εάν υπάρξει η επιλογή για προμήθεια εξοπλιστικών, «θα γίνουν όλα όσα προβλέπονται από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής».

Ερωτηθείς για το εάν έγιναν επικοινωνιακά λάθη στο ζήτημα των φρεγατών, τόνισε πως η δήλωσή του επί του θέματος είχε σχέση με κάποιο δημοσίευμα: «Είχα υποχρέωση να απαντήσω. Οι δηλώσεις μου δεν απείχαν από την πραγματικότητα, αλλά η πραγματικότητα δεν είναι στατική. Υπήρχε η εκδοχή να έρθουν το καλοκαίρι οι φρεγάτες».

Ο κ. Κουβέλης είπε ακόμη ότι η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας είναι «εύθραυστη, όσο και ευάλωτη» και εκτίμησε ότι οι εκλογές στη γείτονα χώρα «δεν θα είναι απαραιτήτως και ο ορίζοντας της τουρκικής προκλητικότητας». Εξέφρασε την άποψη πως η Τουρκία δεν θα επιδιώξει ένα θερμό επεισόδιο, δεν απέκλεισε ωστόσο «ένα συμβάν που μπορεί να μετατραπεί σε θερμό επεισόδιο».

Πολιτική
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωεκλογές 2024: «Σηκώνω το χέρι» λέει ο Μητσοτάκης - «Η ακρίβεια είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο που τα σκεπάζει όλα»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Η ακρίβεια είναι ο "ελέφαντας στο δωμάτιο" που τα σκεπάζει όλα» λέει ο Μητσοτάκης

Τι είπε ο πρωθυπουργός για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί, τον Έντι Ράμα, τα ελληνοτουρκικά, τις αντιδράσεις της εκκλησίας για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών μετά τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Διεθνή / Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Η Κίνα επιδοτεί μαζικά την κατασκευή προϊόντων, με αποτέλεσμα την υπερπροσφορά κινεζικών προϊόντων κι αυτό δεν θα το ανεχτούμε, καταγγέλει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Για αυτό γράφουμε.Για να μην υπάρχει καμία - ΜΑ ΚΑΜΙΑ - αμφιβολία ότι το ΥΠΕΘΑ πρέπει να λαμβάνεται υπ' όψιν στα σοβαρά. Ας σοβαρευτεί λοιπόν ο Κουβέλης ή να παυθεί άμεσα.Δεν δικαιούται ούτε αυτός ούτε ο ΠΘ να παίζουν με τα εθνικά θέματα. Δεν υπάρχουν διασταλτικές ερμηνείες.
Γιατί μιλάς δημόσια ρε Κουβέλη, για ένα θέμα που στην τελική θα έπρεπε να είναι απόρρητο;Έλεος πια με τους κομματαρχαίους.Αν τα σημερινά κόμματα ενδιαφέρονται μόνο για τη ψήφο του κοινού, να δηλώσουν συμμετοχή στο Power of Love και ας αφήσουν ήσυχη τη χώρα.
Κουβέλης :Οι φρεγάτες «τη δεδομένη στιγμή και μετά την δημοσιότητα που δημιουργήθηκε, ανταποκρίνονταν σε μεγάλο βαθμό στην πραγματικότητα».Υποτίθεται ότι τοποθετήθηκε στο ΥΠΕΘΑ ως ένας σοβαρός πολιτικός, λόγω και του ειδικού βάρους του υπουργείου.Και χωρίς να είναι τίποτε και δεσμευτικά συμφωνημένο, ανακοινώνει ότι τον Αύγουστο οι φρεγάτες θα πλέουν στο Αιγαίο. Και η Γαλλία το διαψεύδει. Και επανέρχεται ο Κουβέλης με το ανωτέρω, προφανώς απευθυνόμενος σε καθυστερημένους, αλλιώς, είναι ακατάλληλος από πλευράς ικανοτήτων . Τελικά, μας εκθέτει σαν χώρα και μαζί δίνει το δικαίωμα στους Τούρκους να συμπεραίνουν ότι λέμε μεγάλα λόγια για τον αμυντικό εξοπλισμό μας που δεν ισχύουν.Έχει καταλάβει ο ΠΘ την ευθύνη του και ότι δεν εξοφλούνται γραμμάτια για την ΠτΔ με την άμυνα της χώρας ;