Μαντόνα: Με τρομάζει το επίπεδο μισαλλοδοξίας στην Ευρώπη

Μαντόνα: Με τρομάζει το επίπεδο μισαλλοδοξίας στην Ευρώπη Facebook Twitter
4

Τρομαγμένη μπροστά στο επίπεδο της μισαλλοδοξίας που συναντά στην Ευρώπη δηλώνει η Μαντόνα, σημειώνοντας μάλιστα ότι αυτή «η παράλογη εποχή που διανύουμε» την κάνει να σκέφτεται τη ναζιστική Γερμανία.

Σε δηλώσεις της στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1 η  «βασίλισσα της ποπ», είπε: «Είχα παρατηρήσει (το 2012 όταν σε συναυλία της στο Παρίσι δεν είχε προβληθεί βίντεο με τη Λεπεν με σβάστικα στο μέτωπο)) ότι η Γαλλία ήταν η χώρα που είχε πρώτη αποδεχθεί τους ανθρώπους με διαφορετικό χρώμα δέρματος, που είχε φιλοξενήσει καλλιτέχνες όπως η Ζοζεφίν Μπέικερ, ο Τσάρλι Πάρκερ, συγγραφείς, ζωγράφους... Θυμόμουν ότι η Γαλλία υπήρξε μια χώρα που προσέφερε άσυλο σε όλους αυτούς τους ανθρώπους (...) και ότι δυστυχώς αυτό το πνεύμα είχε πλήρως χαθεί».

Μαντόνα: Με τρομάζει το επίπεδο μισαλλοδοξίας στην Ευρώπη Facebook Twitter

«Έκανα αυτές τις δηλώσεις πριν από δύο χρόνια, όμως είναι και σήμερα επίκαιρες σε αυτήν την παράλογη εποχή που διανύουμε και που με κάνει να σκέφτομαι τη ναζιστική Γερμανία» συνέχισε η τραγουδίστρια, καταλήγοντας ότι:  «Αυτό το επίπεδο μισαλλοδοξίας είναι τρομακτικό, και αυτό δεν αφορά μόνο τη Γαλλία, αυτό είναι αλήθεια για ολόκληρη την Ευρώπη, όμως κυρίως για τη Γαλλία. Ο αντισημιτισμός, το τροπάριο περί Αρίας φυλής, αυτός ο τρόπος ύπαρξης, σκέψης, δράσης σε ένα κλίμα ακραίου φόβου... Όλα αυτά με τρομοκρατούν».

Πολιτισμός
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Buckingham Palace επανασυστήνει το στιλ της Ελισάβετ Β΄

Πολιτισμός / Η έκθεση που ξαναδιαβάζει το στιλ της Ελισάβετ Β΄

Το Buckingham Palace ανοίγει το αρχείο της Ελισάβετ Β΄ και μαζί μια πιο ενδιαφέρουσα συζήτηση: μήπως η πιο “σταθερή” γυναίκα του περασμένου αιώνα ήταν τελικά και μία από τις πιο συνειδητές αρχιτέκτονες της εικόνας της;
THE LIFO TEAM
ΚΙΜ ΝΟΒΑΚ ΣΙΝΤΝΕΙ ΣΟΥΙΝΙ ΤΑΙΝΙΑ

Πολιτισμός / Κιμ Νόβακ: «Εντελώς λάθος επιλογή για να με υποδυθεί» η Σίντνεϊ Σουίνι – «Ξεχωρίζει υπερβολικά πάνω από τη μέση»

Η ταινία «Scandalous», που σηματοδοτεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Κόλμαν Ντομίνγκο, θα αφηγείται τη σχέση της Νόβακ με τον Σάμι Ντέιβις Τζούνιορ τη δεκαετία του '50
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ ΠΕΘΑΝΕ

Πολιτισμός / «Η Μαρινέλλα είναι το ελληνικό τραγούδι»: Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά την σπουδαία ερμηνεύτρια

Η σπουδαία ερμηνεύτρια είχε υποστεί εγκεφαλικό τον Σεπτέμβριο του 2024 κατά τη διάρκεια συναυλίας της στο Ηρώδειο και έκτοτε αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία της
THE LIFO TEAM
Από τη Μέδουσα μέχρι το κλιματικό άγχος: γιατί ο Οβίδιος είναι παντού ξανά

Πολιτισμός / Από τη Μέδουσα μέχρι τη κλιματική αλλαγή: γιατί ο Οβίδιος είναι παντού ξανά

Με αφορμή την έκθεση “Metamorphoses” στο Rijksmuseum, οι Μεταμορφώσεις του Οβίδιου επιστρέφουν στο προσκήνιο ως ένα έργο που μιλά ξανά με εκπληκτική ακρίβεια για τη βία, την ταυτότητα, την εξουσία και τον φόβο μιας εποχής διαρκούς αλλαγής.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο Ραφαήλ και η δύσκολη επιστροφή της ομορφιάς

Πολιτισμός / Ο Ραφαήλ και η δύσκολη επιστροφή της ομορφιάς

Με τη μεγάλη έκθεση “Raphael: Sublime Poetry”, το Met δεν παρουσιάζει απλώς μια φιλόδοξη έκθεση για τον Ραφαήλ, αλλά προσπαθεί να τον φέρει ξανά κοντά σε ένα κοινό που σήμερα συγκινείται πιο εύκολα από το ατελές παρά από το άψογο.
THE LIFO TEAM