Οι διάσημες βασιλικές ιπποδρομίες του Άσκοτ φέτος έγιναν υπό βροχή, αλλά αυτή δεν ήταν ικανή να πτοήσει τις κυρίες της βρετανικής αριστοκρατίας με τα εντυπωσιακά, υπερμεγέθη καπέλα, ούτε και την κομψή Κέιτ Μίντλετον.

 

Οι βασιλικές ιπποδρομίες του Άσκοτ, θεωρούνται μία από τις πιο σημαντικές κοινωνικές εκδηλώσεις στη Βρετανία και συγκεντρώνουν πολλά μέλη της βασιλικής οικογένειας, με πρωταγωνίστρια φυσικά την Ελισάβετ η οποία καταφθάνει στον αγωνιστικό χώρο πρώτη με άμαξα.

 

 

 

 

 

Αν και η απουσία της Μέγκαν Μαρκλ κάπως απογοήτευσε τους Βρετανούς, ο Κάρολος με την Καμίλα και ο Ουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον, αναπλήρωσαν το κενό. To γαλάζιο φόρεμα του οίκου Elie Saab που επέλεξε για τις ιπποδρομίες φέτος η Κειτ Μίντλετον απέσπασε καλές κριτικές αν και σχολιάστηκε πως ήταν στον ίδιο χρωματικό τόνο με το ρούχο της Βασίλισσας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Για ακόμη μια φορά οι ιπποδρομίες του Άσκοτ είχαν εκκεντρικά, περίτεχνα και μερικά κιτς καπέλα. Το dress code είναι αυστηρό και επιβάλλει φορέματα μέχρι τον αστράγαλο για τις κυρίες. Το καπέλο επιβάλλεται σε άνδρες και γυναίκες. Οι κυρίες φυσικά εκμεταλλεύονται την παράδοση που θέλει τα δικά τους καπέλα να είναι όσο πιο υπερβολικά γίνεται. Φτερά, πέτρες, τούλια και λουλούδια στολίζουν τα αξεσουάρ που γίνονται ειδική στήλη στα ταμπλόιντ της Βρετανίας κάθε χρονιά.

 

 

Αν και η τάση με τα καπέλα κάνει τις ιπποδρομίες θέμα σε όλο τον κόσμο μέσα από τα περιοδικά μόδας, πέρυσι είχε γραφτεί πως το Παλάτι δεν ενθαρρύνει τις ακρότητες και πως ιδανικά θα ήθελε να είναι πιο κομψά και ταπεινά. Δεν φαίνεται πάντως το Παλάτι να επικράτησε στη μάχη των εντυπώσεων φέτος...