Gonbang: ένα νέο είδος βίντεο με Youtubers που βιντεοσκοπούν τους εαυτούς τους ενώ διαβάζουν

0

Είναι ένα νέο είδος βίντεο που κυριαρχεί στο YouTube στο οποίο οι Youtubers βιντεοσκοπούν τους εαυτούς τους ενώ διαβάζουν. Τα συγκεκριμένα βίντεο έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή με πολλά από αυτά να έχουν εκατομμύρια προβολές. Οι Youtubers τα παρουσιάζουν στο κοινό τους με την ονομασία "Study with me" προτρέποντας τους θεατές να διαβάσουν την ίδια στιγμή που παρακολουθούν τους ίδιους να διαβάζουν.


Τα συγκεκριμένα βίντεο δεν χαρακτηρίζονται ψυχαγωγικά, ούτε απαιτούν κάποια συγκεκριμένη προετοιμασία, μια και το μόνο που κάνουν οι Youtubers είναι να κάθονται στο γραφείο τους, να διαβάζουν και να κρατάνε σημειώσεις. Κάποια βίντεο συνοδεύονται από μουσική ενώ στα περισσότερα απλά ακούγεται ο χαρακτηριστικός ήχος του ξεφυλλίσματος του βιβλίου ή ο ήχος της γραφής.


Σύμφωνα με τους ίδιους τους παραγωγούς, όταν διαβάζεις στο σπίτι χωρίς κανέναν δίπλα σου, υπάρχει η πιθανότητα να νιώθεις μοναξιά. Έχοντας την αίσθηση ότι και κάποιος άλλος δίπλα σου διαβάζει, αυτό το συναίσθημα περιορίζεται. Μάλιστα, όπως δηλώνουν οι φαν τους, με αυτόν τον τρόπο, παραμένουν αφοσιωμένοι στο διάβασμα τους ενώ δύσκολα αποσπώνται από αυτό.


Ακόμη ένα όφελος από την παρακολούθηση αυτών των βίντεο, σύμφωνα με τους YouΤubers, είναι η κινητοποίηση που λαμβάνει το κοινό που τους παρακολουθεί. Τα βίντεο λειτουργούν σαν κίνητρο έτσι ώστε να ξεκινήσουν να διαβάζουν.
Άνθρωποι που έχουν ήδη παρακολουθήσει τέτοιου είδους βίντεο έχουν φροντίσει να αναφέρουν ότι έχουν βοηθηθεί αφήνοντας θετικά σχόλια κάτω από τα βίντεο των δημιουργών.

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM