Στο Τελ Αβίβ ο επόμενος διαγωνισμός της Eurovision

Στο Τελ Αβίβ ο επόμενος διαγωνισμός της Eurovision Facebook Twitter
0

Ο 64ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision θα πραγματοποιηθεί στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ την Τρίτη 14, Πέμπτη 16 και Σάββατο 18 Μαΐου 2019. 

Η απόφαση ελήφθη από την Επιτροπή του διαγωνισμού καθώς το ισραηλινό κρατικό κανάλι KAN κλήθηκε να παρουσιάσει τουλάχιστον δύο πιθανές υποψήφιες πόλεις για να φιλοξενήσουν τη διοργάνωση.

Οι Ημιτελικοί θα γίνουν στο Τελ Αβίβ στις 14 και 16 Μαΐου και ο τελικός στις 18 Μαΐου. 

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλες τις ισραηλινές πόλεις που ζήτησαν να φιλοξενήσουν τον Διαγωνισμό της Eurovision για το 2019 και το KAN που βοήθησε να ληφθεί η τελική απόφαση. Όλες οι προσφορές ήταν υποδειγματικές αλλά τελικά αποφασίσαμε πως το Τελ Αβίβ διαθέτει το τέλειο σκηνικό για τον μεγαλύτερο διαγωνισμό ζωντανής μουσικής στον κόσμο», σημείωσε ο Γιον Όλα Σαντ, διευθυντής του διαγωνισμού. 


Για να διοργανώσουν τον διαγωνισμό είχαν προσφερθεί επίσης η Ιερουσαλήμ και το Εϊλάτ. 

Η Netta Barzilai, νικήτρια του φετινού διαγωνισμού με το τραγούδι «Toy», είχε προκαλέσει τον περασμένο Μάιο μεγάλη αίσθηση κι αμφιλεγόμενες αντιδράσεις με το σχόλιο που έκανε μετά την νίκη της, όταν αναφώνησε «Του χρόνου, στην Ιερουσαλήμ». «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που διαλέξατε το διαφορετικό, σας ευχαριστώ τόσο πολύ που αποδέχεστε τις διαφορές μεταξύ μας. Αγαπώ την πατρίδα μου, την επόμενη φορά στην Ιερουσαλήμ», είχε πει χαρακτηριστικά.

 

Να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ αναλαμβάνει την διοργάνωση της Eurovision, αφού πρόκειται για την τέταρτη νίκη της χώρας στην ιστορία του θεσμού.

Η φετινή νίκη της Netta σημαίνει πως το Ισραήλ θα διοργανώσει για τρίτη φορά τον διαγωνισμό, έχοντας κάνει ξανά το ίδιο το 1979 και το 1999 στην Ιερουσαλήμ. 

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM