Απεργία την Πρωτομαγιά

Επίθεση με σφυριά και μπογιές στο παλιό κτίριο του ΔΟΛ στη Μιχαλακοπούλου

Επίθεση με σφυριά και μπογιές στο παλιό κτίριο του ΔΟΛ στη Μιχαλακοπούλου Facebook Twitter
3

Άγνωστα άτομα επιτέθηκαν αργά το βράδυ, με σφυριά και μπογιές, στο παλιό κτίριο του ΔΟΛ, στην οδό Μιχαλακοπούλου.


Τα άτομα αυτά, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, έσπασαν τζαμαρίες του κτιρίου και πέταξαν μπογιές. Αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή.


Από την επίθεση δεν σημειώθηκε τραυματισμός, ενώ η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» εξέδωσαν δύο ξεχωριστές ανακοινώσεις για την επίθεση:

TA NEA

 

Η άνανδρη επίθεση κουκουλοφόρων στα γραφεία της oδού Μιχαλακοπούλου (το βράδυ της Παρασκευής) μπορεί να προκάλεσε φθορές στο κτίριο αλλά δεν μας φοβίζει.

Η ύπουλη και συντονισμένη από τα παράκεντρα εξουσίας απόπειρα δεν μας καταβάλει. Αντιθέτως μας υποχρεώνει να ξεκαθαρίσουμε προς πάσα κατεύθυνση πως δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω στην άσκηση της ελεύθερης και ακηδεμόνευτης δημοσιογραφίας. Πέρα όμως από το γεγονός αυτό καθ΄αυτό υπάρχουν οι υποβολείς και οι αυτόκλητοι αλληλέγγυοι μιας παραεξουσίας που υποθάλπει φαινόμενα βίας και τρομοκρατίας.

Aνάμεσα στα πολλά που χαρακτηρίζουν μια δημοκρατία είναι και το εξής: η εξουσία δεν κατασκευάζει εχθρούς. Αντίθετα με τα πάσης φύσεως καθεστώτα, δεν εχθρεύεται ολόκληρες κατηγορίες πολιτών, δεν στοχοποιεί δημοσιογράφους, καλλιτέχνες, διανοουμένους, δεν στήνει στο απόσπασμα των φιλικών της Μέσων την αντίθετη άποψη αμαυρώνοντας εκείνους που την εκφράζουν με ανυπόστατους και αδιανόητους χαρακτηρισμούς, δεν σπιλώνει υπολήψεις. Η κυβέρνηση σε μια δημοκρατία είναι κυβέρνηση όλων.

Οχι όμως και αυτή η κυβέρνηση. Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβαν την εξουσία, τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού επιδίδονται σε μια συστηματική επιχείρηση κατασκευής εχθρών. Οποιος δεν είναι μαζί τους είναι εναντίον τους: οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι «μενουμευρώπηδες», στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης που εκδιώχθηκαν λοιδορούμενα, γραφίδες του Τύπου. Ακόμη και η διαφωνία σε ένα ιστορικό ζήτημα είναι αρκετή για να οδηγηθεί κάποιος στην πυρά ως ακροδεξιός, φιλοναζί, νοσταλγός της χούντας – θύματα έπεσαν ακόμη και εκείνοι που διακονούν τη σάτιρα με τα υπέροχα και ευφυή σκίτσα τους.

Μιας και έχει γίνει πολύς λόγος για καθεστώτα και καθεστώτα το τελευταίο διάστημα, οφείλει να το επισημάνει κανείς: αυτή είναι μια καθεστωτική νοοτροπία που δεν έχει θέση σε μία δημοκρατία. Δεν έχει θέση όχι μόνο στον τόπο όπου γεννήθηκε η δημοκρατία, αλλά και σε έναν τόπο που στην πρόσφατη Ιστορία του πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος και ελευθερίας σε διάφορα καθεστώτα. Η άσκηση της εξουσίας είναι και μια καθημερινή κατάθεση δημοκρατικών διαπιστευτηρίων. Έχει έρθει η ώρα για την κυβέρνηση να μαζέψει τα καθεστωτικά σκυλιά της . Για να μην έχουν άλλες αυταπάτες εξηγούμαστε: είμαστε και θα παραμείνουμε εδώ. Δεν μας φοβίζουν δεν μας φιμώνουν.

Το ΒΗΜΑ

 

Το στρατιωτικό σκέλος της προπαγάνδας των αθλίων αφού έλαβε το σχετικό σήμα το πρωί της Παρασκευής ανέλαβε δράση το βράδυ της ίδιας μέρας.

Μια ομάδα γνωστών αγνώστων έκανε καταδρομική επιχείρηση στα άλλοτε γραφεία του Βήματος και των Νέων επί της οδού Μιχαλακοπούλου.

Πέταξαν μπογιές και επιχείρησαν να σπάσουν τα τζάμια στο ισόγειο του κτιρίου.

Είχαν προηγηθεί σε συγκεκριμένα προπαγανδιστικά φύλλα συντονισμένα δημοσιεύματα που επέκριναν τις εφημερίδες μας για δήθεν ψευδείς ειδήσεις.

Πρόκειται για πρωτοφανείς εκφοβιστικές ενέργειες που δεν έχουν προηγούμενο στα χρόνια της μεταπολίτευσης.

Ας γνωρίζουν όμως τόσο οι δράστες όσο και οι υποβολείς τους ότι δεν θα γίνουν ανεκτές τέτοιες πράξεις.

Δεν φοβόμαστε, ούτε φιμωνόμαστε.

Η ελευθερία έκφρασης είναι ανίκητη και θα επικρατήσει έναντι των όποιων αρνητών της.

 

TV & Media
3

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Μπορεί να ακουστεί βαρύ, αλλά αν ευσταθούν με ακρίβεια όσα καταγγέλλονται, πρόκειται για σοβαρή εξέλιξη, με στόχο την διατάραξη της ομαλής λειτουργίας - σε θεσμικό επίπεδο, αφού επιδιώκεται φίμωση του Τύπου - της Δημοκρατίας.Το έδαφος βέβαια είναι πρόσφορο για τέτοια ερμηνεία, ως επίθεση δλδ και αντιπερισπασμό στις πολιτικές ήττες της κυβέρνησης, αφού :- Έχει εκτεθεί ιδεολογικά όσο καμία άλλη της νεώτερης Ιστορίας. Γιατί επιτέθηκε διχαστικά για να κερδίσει ψήφους ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος - προεκλογικά κυρίως αλλά και μετά -, "καταγγέλοντας" "γερμανοσοϊμπλέδες","μερκελιστές", "Ολαντρέου", "διαπλεκόμενους" και "προσκυνημένους" κλπ. ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΧΩΡΑΣ. Και μετά έκανε την τούμπα του αιώνα, προσκύνησε και εναγκαλίστηκε τρυφερά την Μέρκελ, τον Ολάντ και εσχάτως φλερτάρει με Σόϊμπλε, ενώ ΕΧΕΙ ΑΦΑΙΜΑΞΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ...- Κάποια μέλη της φέρονται αυταρχικά και κάποιες ενέργειές της επίσης έχουν αυταρχισμό. Αυτά - για μας τους παλαιότερους από εμπειρία, αλλά και για όσους νεώτερους έχουν διεθνείς ιστορικές γνώσεις - είναι σημάδια αυτού που λέμε¨"αποσταθεροποίηση του καθεστώτος".Από την οποία μόνον αυταρχικές εξουσίες προέκυψαν παντού και πάντα και το αποτέλεσμα της άσκησης αυτής της εξουσίας ήταν ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ. Ας προσέξουμε και ας ελπίσουμε να μην το ζήσουμε αυτό (εμείς οι παλαιότεροι ξανά).
το γραφω ξανα και ξανα: οι αυτοαποκαλουμενοι "αντιεξουσιαστες" ειναι το νεο παρακρατος - Κοτζαμανηδες 100%. Παλευουμε τα φαντασματα 50 χρονων και 70 χρονων πριν (χουντα, και εμφυλιος) και αδυνατουμε να δουμε ποιο ειναι το παρακρατος σημερα.