ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

17 trends που θα κυριαρχήσουν το 2018

17 trends που θα κυριαρχήσουν το 2018 Facebook Twitter
Μοβ παντού φέτος...
2

Μπορεί το 2018 να μετρά λίγες μόλις ημέρες, αλλά ήδη συζητιούνται οι τάσεις στη μόδα και γενικά τον τρόπο ζωής που αναμένεται να μας απασχολήσουν μέσα στην χρονιά.

Οπότε αφήστε πίσω τα αθλητικά παπούτσια, τις μπότες με glitter, τα μακριά φορέματα, τα περίεργα γυαλιά ηλίου, τα T-shirt με στάμπες και γνωμικά και την επέλαση του ροζ και ανοίξτε το δρόμο στα ολόφρεσκα trends που άρχισαν ήδη να κάνουν την εμφάνισή τους σε πασαρέλες, μπλογκ και social media. 

Αυτές είναι οι 17 τάσεις να δοκιμάσετε μέσα στο 2018 όπως τις προτείνει το The Cut:

1. Οι κάλτσες είναι τα νέα T-shirts

Το 2017 είπατε ό,τι είχατε να πείτε μέσα από γλαφυρά και περιγραφικά T-shirt. Φέτος αφήστε τις κάλτσες να κάνουν τη δουλειά, επιλέγοντας κομμάτια με έντονα σχέδια και δυνατά σκλόγκαν. 

17 trends που θα κυριαρχήσουν το 2018 Facebook Twitter

2. Σπαγγέτι

Η ιδέα του να πασαλειφτεί κάποιος με μακαρόνια και σάλτσα όντας γυμνός ακούγεται από αλλόκοτη μέχρι αηδιαστική. Ωστόσο φαίνεται πως αποτελεί τη νέα απόλυτη τάση στην ενυδάτωση, που προσυπογράφουν μάλιστα διάσημα μοντέλα όπως οι Bella Hadid, Emily Ratajkowski και Caroline Vreeland. 

? ?? Reigning spaghetti queen ???photo by @ellenvonunwerth #carocarboload

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Caroline Vreeland (@carolinevreeland) στις


3. Ανανεώστε το παλιό τσαντάκι- «μπανάνα» με stylish αλυσίδες 

Το τσαντάκι- «μπανάνα» επέστρεψε και είναι το διασημότερο αξεσουάρ της νέας σεζόν. Φορεμένο στη μέση σαν ζώνη, περασμένο χιαστί ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο, έχει γίνει η απόλυτη τάση στις τσάντες και συνοδεύεται από stylish αλυσίδες και άλλες glamorous πινελιές. 

17 trends που θα κυριαρχήσουν το 2018 Facebook Twitter

4. Ποδήλατο

Δεν πρόκειται ακριβώς για την υιοθέτηση του ποδηλάτου σαν τρόπο ζωής στις καθημερινές μετακινήσεις. Εδώ η μόδα αφορά κυρίως το ντύσιμο και προτείνει την επιλογή των γνωστών ποδηλατικών σορτς/ κολάν σε επίσημες εμφανίσεις. 

17 trends που θα κυριαρχήσουν το 2018 Facebook Twitter

5. Φίλοι που δεν είναι συνομίληκοι

Η συμβουλή προς τους νέους είναι να κάνουν παρέα με άτομα που δεν είναι συνομήλικα και στους μεγαλύτερους το ακριβώς αντίστροφο, ώστε να ανταλλάσσουν εμπειρίες και συμβουλές. 

6. Παντελόνια σε δύο κομμάτια

Άλλο ένα δυναμικό comeback είναι αυτό των Zip-off παντελονιών, εκείνων δηλαδή που με ένα φερμουάρ μετατρέπονται σε βερμούδα, όπως αυτά που παρουσίασε ο οίκος Balenciaga. 

17 trends που θα κυριαρχήσουν το 2018 Facebook Twitter

7. Bathleisure

Διάσημες όπως η Rihanna και η Rita Ora επανέφεραν τα μπουρνούζια στις δημόσιες εμφανίσεις και είναι αυτό ακριβώς που φαντάζεστε. Ποζάρουν φορώντας μπουρνούζι ή κάτι που παραπέμπει στην εμφάνιση μόλις-βγήκα-από-το-μπάνιο. 

From the sofa, to the car, to the @mtvema red carpet ❣

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rita Ora (@ritaora) στις


8. Με στιλ στη βροχή

Οι γαλότσες και τα αδιάβροχα πανωφόρια ήταν σχεδόν σε όλες τις πασαρέλες για την Άνοιξη του 2018, από τον οίκο Chanel μέχρι τον Calvin Klein. 

17 trends που θα κυριαρχήσουν το 2018 Facebook Twitter

9. (Ψεύτικο) χρήμα παντού

Ο οίκος Balenciaga παρουσίασε σχέδια με το δολάριο και το ευρώ στην κολεξιόν Άνοιξη 2018 και ο Vaquera ένα φόρεμα φτιαγμένο από πιστωτικές κάρτες. 

17 trends που θα κυριαρχήσουν το 2018 Facebook Twitter

10. Άσχετα κομμάτια μεταξύ τους

Το «freakebana», ο νέος άσχημος/ πρωτότυπος τρόπος συνδυασμού διαφορετικών φυτών μεταξύ τους για λόγους αισθητικής και διακόσμησης, περνά πλέον και στα ρούχα και γίνεται η τέχνη του να φοράμε «ό,τι θέλουμε». 

17 trends που θα κυριαρχήσουν το 2018 Facebook Twitter

11. Πατινάζ

Ο οίκος Gucci παρουσίασε στη συλλογή του ρούχα που παραπέμπουν στα εντυπωσιακά κοστούμια πατινάζ. 

17 trends που θα κυριαρχήσουν το 2018 Facebook Twitter

12. Μοβ 

Το μοβ είναι φέτος το νέο ροζ.

17 trends που θα κυριαρχήσουν το 2018 Facebook Twitter

13. Σορτς γυμναστικής

Gucci, Dior και Prada έντυσαν τα φετινά μοντέλα τους με κοντά σορτς για κάθε περίσταση.

17 trends που θα κυριαρχήσουν το 2018 Facebook Twitter

14. Σέξι, αποκαλυπτικά κορμάκια

Μετά από κάμποσα χρόνια απουσίας, τα κορμάκια με ψηλό κόψιμο στην μέση επανήλθαν και κατέκλυσαν τα catwalks πολλών διάσημων οίκος μόδας, όπως Tom Ford, Thom Browne και Oscar de la Renta. 

@hiandramartinez in TOM FORD S/S18 Women's Runway Look 5. #TOMFORD #TOMFORDSS18 #NYFW

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TOM FORD (@tomford) στις


15. Συντηρητισμός 

Η Kendall Jenner έχει μήνες να φορέσει μπλούζα που φτάνει κάτω από το στήθος της, σε αντίθεση με την άκρως συντηρητική δημιουργία των 450 δολαρίων δια χειρός Creatures of Comfort που έγινε viral. 


16. Τα κοχύλια είναι η νέες παγιέτες

Η κολεξιόν της Rosie Assoulin για την Άνοιξη του 2018 ήταν γεμάτη σχέδια από κεντητά κοχύλια. Το ίδιο και αυτή του οίκου Versace.

17 trends που θα κυριαρχήσουν το 2018 Facebook Twitter

17. Αισιοδοξία


Και γιατί όχι;

2

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσο άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM
Paleo: Πώς ο Γιάννης Καϋμενάκης κατάφερε να δημιουργήσει ένα πετυχημένο wine bar εκτός πιάτσας, αποφεύγοντας το gentrification

Radio Lifo / Paleo: Πώς ένα wine bar στη μέση του πουθενά έκανε επιτυχία

Μακριά από το hip κέντρο, σε έναν δρόμο με εργοστάσια, συνεργεία και παλιά κτίρια, στην περιοχή Ρετσίνα κοντά στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται το wine bar Paleo. Δεν είναι χθεσινό μαγαζί, φέτος κλείνει τα 8 χρόνια λειτουργίας. H Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον δημιουργό του Γιάννη Καϋμενάκη για το πώς κατάφερε να συνυπάρξει με μια ιστορική γειτονιά του Πειραιά που εξακολουθεί να ζει στους ρυθμούς της.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ