Αν είστε από εκείνους που σας λείπουν φρικτά οι καλοκαιρινοί μήνες, η αίσθηση της άμμου στα πόδια σας και ο λαμπερός ήλιος και παθαίνετε σχεδόν κατάθλιψη από τα πρωτοβρόχια κι έπειτα, τότε το «Vitamin Me» -η τελευταία τάση στα γυμναστήρια του Λονδίνου- μπορεί να βοηθήσει στο πρόβλημά σας.

 

Η τάση, που ξεκίνησε από το γυμναστήριο David Lloyd στο Χάμπτον κιι έχει αρχίσει να εξαπλώνεται, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μικρές «δόσεις καλοκαιριού» σε συνδυασμό με έντονη άσκηση. Το μάθημα -πάντα εντός αίθουσας- ξεκινά με 15 λεπτά ηλιοθεραπείας σε ξαπλώστρα, κάτω από μεγάλες ιδιωτικές λάμπες. Συνοδεύεται απαραιτήτως από «δοχείο» με αληθινή άμμο για τα πόδια, καθώς επίσης ήχους, εικόνες και μυρωδιές καλοκαιριού.

 

Στη συνέχεια ακολουθεί 10λεπτη προπόνηση HIIT (High Intensity Interval Training), που είναι υψηλής έντασης αερόβια άσκηση με διαλείμματα. Η φιλοσοφία του HIIT είναι μερικά δευτερόλεπτα μάξιμουμ ένταση, τα μισά χαλαρή άσκηση και αυτό επαναλαμβανόμενα. 

 

Οι περισσότεροι άνθρωποι δυσκολεύονται να διατηρήσουν και μέσα στο χειμώνα την καλή διάθεση του καλοκαιριού, πόσο μάλλον την όρεξη για άθληση που είναι σαφώς πιο έντονη τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες. Εξάλλου έχει αποδειχθεί πως η αλλαγή ώρας προκαλεί συναισθηματικές διαταραχές και πως η φωτοθεραπεία αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας στον άνθρωπο και βελτιώνει αισθητά την διάθεση.