Θεσσαλονίκη: Μητέρα εξέδιδε την 12χρονη κόρη της- «Τη συνόδευε η ίδια σε σπίτι νεαρού, περιμένοντας σε άλλο δωμάτιο»

Θεσσαλονίκη: Μητέρα εξέδιδε 12χρονη - Τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία της δικογραφίας Facebook Twitter
Φωτ.: PIXABAY
0

Ποινή κάθειρξης 7 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό  Εφετείο Θεσσαλονίκης σε μία γυναίκα που εξέδιδε την 12χρονη κόρη της.

Σύμφωνα τη δικογραφία, η μητέρα εξέδιδε την κόρη της για μικροποσά, σε έναν 23χρονο άνδρα και χτυπούσε το κορίτσι όταν αρνιόταν να κάνει όσα της ζητούσε.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερα άτομα: η μητέρα της 12χρονης, ο 27χρονος που βίαζε την ανήλικη, η μητέρα του 27χρονου και ο σύντροφός της.

Όλα αποκαλύφθηκαν τον Ιούνιο του 2018, μετά από κινητοποίηση συγγενών του κοριτσιού και στη συνέχεια, η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Οι ποινές

Με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης οι τέσσερις κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για τις πράξεις τους, αλλά τούς αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των ποινών που είχαν επιβληθεί πρωτόδικα.

Δικαστές και ένορκοι επέβαλαν στη μητέρα της 12χρονης κάθειρξη 7 ετών. Σε πρώτο βαθμό τής είχε επιβληθεί κάθειρξη 15 ετών. Μέχρι σήμερα, η γυναίκα, μητέρα ενός ακόμη αγοριού, παραμένει στις φυλακές.

Στον 27χρονο, σήμερα, άνδρα, ο οποίος κατηγορείται ότι βίαζε επί δύο έτη την ανήλικη, επιβλήθηκε κάθειρξη 11 ετών, ενώ σε πρώτο βαθμό του είχε επιβληθεί κάθειρξη 19 ετών, καθώς και χρηματική ποινή ύψους 60.000 ευρώ.

Στη μητέρα του 27χρονου επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης έξι ετών, ενώ πρωτοδίκως είχε επιβληθεί κάθειρξη οκτώ ετών. Ο σύντροφος της τελευταίας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, ενώ σε πρώτο βαθμό του είχε επιβληθεί φυλάκιση πέντε ετών.

Το συγκεκριμένο ζευγάρι είχε αποφυλακιστεί υπό όρους, πριν την έναρξη της δίκης σε δεύτερο βαθμό, έχοντας εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η μητέρα της ανήλικης διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον 23χρονο, τότε, άνδρα και την οικογένειά του. Όταν η κόρη της έγινε 12 ετών, η κατηγορούμενη, που χειροδικούσε συχνά εναντίον του παιδιού της, αποφάσισε να υποκύψει στις προτροπές της μητέρας του νεαρού.

Όπως είχε χαρακτηριστικά αναφέρει στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας του Πρωτοβάθμιου Δικαστηρίου, έπεισε τον γιο της να έρθει σε σαρκική επαφή με την ανήλικη και εκείνος προέβαινε συστηματικά σε ασελγείς πράξεις, σε βάρος της ανήλικης, έναντι αμοιβής.

Η μητέρα του νεαρού συνεννοήθηκε με τη μητέρα της ανήλικης, προκειμένου η δεύτερη να «παραχωρεί» στον γιο της την 12χρονη, για «να γίνει άνδρας», όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει μάρτυρας κατηγορίας στο ακροατήριο.

Η ανήλικη, υπό τις απειλές που δεχόταν, πήγαινε στο σπίτι του νεαρού συνοδευόμενη από τη μητέρα της. Αυτό φαίνεται να συνέβαινε από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2016 έως και τον Ιούνιο του 2018.

Την πρώτη φορά, η μητέρα υποχρέωσε την ανήλικη να πάει στο σπίτι του νεαρού και την οδήγησε έως το δώματιό του. Έπειτα κάθισε μαζί με τους υπόλοιπους συγκατηγορούμενους σε άλλο χώρο του σπιτιού.

Έκτοτε, οι επισκέψεις στο σπίτι του νεαρού άρχισαν να γίνονται σε τακτική βάση, «σχεδόν κάθε Παρασκευή και Σαββατοκύριακο, άλλοτε δυο, άλλοτε τρεις φορές». Και πάντα η 12χρονη πήγαινε στο σπίτι μαζί με τη μητέρα της.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ