Για άνοιγμα της αγοράς σε «δυο γεωγραφικές ταχύτητες» μετά την άρση του lockdown έκανε λόγο ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης, γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή.

 

Μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6 ξεκαθάρισε ότι «είναι νωρίς και όλα εξαρτώνται από τις εισηγήσεις των ειδικών», χωρίς ωστόσο να αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξουν δυο διαφορετικές γεωγραφικές ταχύτητες για το άνοιγμα της αγοράς. Αλλά, όπως είπε, προς το παρόν πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στη τήρηση των μέτρων.

 

Ο κ. Σταμπουλίδης δεν απέρριψε επίσης το ενδεχόμενο να υπάρξει συγκεκριμένος τρόπος για τη μετακίνηση των πολιτών, στα πρότυπα του 13033. «Υπάρχουν διάφοροι τεχνικοί παράμετροι που εξετάζουμε, αλλά δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο», είπε χαρακτηριστικά.

 

Για τα Χριστούγεννα, υπογράμμισε εκ νέου ότι φέτος θα γιορταστούν διαφορετικά χωρίς μετακινήσεις και μεγάλες συγκεντρώσεις σε σπίτια, καθώς «όλοι αγωνιζόμαστε να μειωθούν τα κρούσματα και να βγούμε από αυτή την κατάσταση». 

 

Τέλος σημείωσε πως η κινητικότητα της ηλεκτρονικής αγοράς είναι μεγάλη συγκριτικά με το πρώτο lockdown, προσθέτοντας ότι περισσότερες αγορές αφορούσαν τότε σε τεχνολογικά είδη, ενώ πλέον οι καταναλωτές αγοράζουν προϊόντα για οικιακή χρήση.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr