ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

Το σποτ της κυβέρνησης για τα 150 ευρώ στους νέους που εμβολιάζονται: Δικαιούχοι από την πρώτη δόση

Το σποτ της κυβέρνησης για τα 150 ευρώ στους νέους που εμβολιάζονται: Δικαιούχοι από την πρώτη δόση Facebook Twitter
0

Ένα νέο τηλεοπτικό σποτ παρουσίασε η κυβέρνηση για την προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ που θα λαμβάνουν οι νέοι έως 25 ετών που εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού. 

Το μέτρο αφορά τους 940.000 νέους από 18 έως 25 ετών στην Ελλάδα, στους οποίους προσφέρεται προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ για στοχευμένες αγορές, που θα καλύπτει εισιτήρια για ταξίδια, διαμονή σε ξενοδοχεία και είσοδο σε μουσεία, συναυλίες, μνημεία. Όπως τόνισε νωρίτερα ο πρωθυπουργός, η κάρτα θα δημιουργείται αυτόματα με το ΑΜΚΑ κάθε νέου, που έχει εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστεί εντός 2021. 

Δείτε το τηλεοπτικό σποτ για την Κάρτα Ελευθερίας

Ποιους αφορά και πώς λειτουργεί το freedom pass

Σε άτομα γεννηθέντα από το 1996 έως το 2003 θα διατίθεται χρεωστική ψηφιακή κάρτα (θα μπορεί να υπάρχει και σε φυσική μορφή), αξίας 150 ευρώ, διευκρίνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Η κάρτα που θα αρχίσει να διατίθεται από το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου, δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού, θα  είναι στοχευμένη σε δύο δραστηριότητες, τουριστικές και πολιτισμικές

Συγκεκριμένα, η κάρτα θα χρησιμοποιείται σε: 

  • αεροπορικές, ακτοπλοϊκές, σιδηροδρομικές, οδικές μετακινήσεις
  • ενοικίαση οχημάτων 
  • καταλύματα κάμπινγκ και κατασκηνώσεις 
  • κινηματογράφο
  • θεατρικές παραστάσεις
  • μουσικές παραστάσεις 
  • μουσεία
  • αρχαιολογικούς χώρους 

Πώς αποκτά κανείς την κάρτα 

Όπως τόνισε ο κ. Πιερρακάκης, την ημέρα που θα ανακοινωθεί πως θα είναι διαθέσιμη, ο κάθε ενδιαφερόμενος -υπό την προϋπόθεση πως θα έχει κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση εμβολίου- θα μπαίνει στην ειδική πλατφόρμα gov.gr και θα κάνει αίτηση για το Freedom Pass.


Η κάρτα θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό προρτοφόλι του κινητού και η διαδικασία θα ολοκληρώνεται μία ημέρα μετά την αίτηση και ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει τις σχετικές οδηγίες μέσω email και SMS.

Ελλάδα
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ