Σαντορίνη: Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στο νησί - Τουρίστρια βρέθηκε θετική

Σαντορίνη: Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στο νησί - Τουρίστρια βρέθηκε θετική Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Συναγερμός έχει σημάνει στη Σαντορίνη μετά τον εντοπισμό του πρώτου, ασυμπτωματικού κρούσματος κορωνοϊού στο νησί. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τουρίστρια από τη Ρουμανία που έφτασε αεροπορικώς στο νησί και βρέθηκε θετική στον ιό.

Η γυναίκα εξετάστηκε στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης όπου πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι από ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Το δείγμα εστάλη στο νοσοκομείο της Σαντορίνης που διαθέτει ειδικό μοριακό αναλυτή για covid-19 και το τεστ βγήκε θετικό. 

Η τουρίστρια από τη Ρουμανία, που δεν εμφανίζει απολύτως κανένα σύμπτωμα, μεταφέρθηκε σε ξενοδοχείο καραντίνας ενώ έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών. 

Η αύξηση και η διασπορά των κρουσμάτων προκαλεί ανησυχία στις αρχές, καθώς ο ημερήσιος μέσος όρος έχει αυξηθεί στα 35 κρούσματα για την περίοδο 8-15 Ιουλίου, από 25 που ήταν στην προηγούμενη αντίστοιχη καταμέτρηση. Από την πρώτη Ιουλίου, πάνω από 220 κρούσματα ενώ έντονος είναι ο προβληματισμός και για τα «ορφανά» κρούσματα χωρίς προφανή διασύνδεση με άλλο γνωστό κρούσμα ή ταξίδι στο εξωτερικό. 

Την Τετάρτη, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, παρατηρούσε ότι τα νοσηλευόμενα κρούσματα έχουν διπλασιαστεί, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τη δυνατότητα αντιμετώπισης της κατάστασης σε περίπτωση που η εξάπλωση πάρει αντίστοιχες διαστάσεις με την Σερβία. 

«Από 30 Ιουνίου έως 12 Ιουλίου τα κρούσματα νοσηλεύονται από 41 έγιναν 83. Ο διπλασιασμός νοσηλευομένων κρουσμάτων λέει πολλά», τόνισε η Ματίνα Παγώνη. «Οι μάσκες δεν έπρεπε να βγουν σε κλειστούς χώρους. Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε σε σούπερ μάρκετ ή άλλους κλειστούς χώρους και να μην φορούν μάσκα οι υπάλληλοι και αυτοί που πηγαίνουν εκεί», πρόσθεσε, την ώρα που λοιμωξιολόγοι της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων έχουν εισηγηθεί την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ