Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Επανεξελέγη πρύτανης ο Στυλιανός Κατρανίδης

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Επανεξελέγη στη θέση του πρύτανη ο Στυλιανός Κατρανίδης Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ
0

Ο καθηγητής Στυλιανός Δ. Κατρανίδης επανεξελέγη χθες το βράδυ στην θέση του πρύτανη στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Χθες το βράδυ ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ανάδειξης του νέου πρύτανη και την θέση ανέλαβε εκ νέου ο καθηγητής Στυλιανός Δ. Κατρανίδης έως την 31η Αυγούστου 2026.

Στο νέο Πρυτανικό σχήμα συμμετέχουν οι τέσσερις αντιπρυτάνεις, καθηγητής Νικόλαος Σαμαράς, αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών, Διοικητικών Υποθέσεων και Προσωπικού, ο αναπληρωτής καθηγητής Ιωάννης Ταμπακούδης, αντιπρύτανης Οικονομικών Υποθέσεων και Υποδομών, ο καθηγητής, Αλέξανδρος Χατζηγεωργίου, αντιπρύτανης Εξωστρέφειας και Διεθνών Σχέσεων και ο αναπληρωτής καθηγητής Θεολόγος Δεργιαδές, αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας και Διά Βίου Μάθησης.

Η εκλογή προέκυψε μετά από μυστική ηλεκτρονική ψηφοφορία, από τις 3 μ.μ. έως τις 7 μ.μ., μέσω του ειδικού πληροφοριακού συστήματος «Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ», μεταξύ των μελών του 11μελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Για τη θέση του πρύτανη ο Στυλιανός Κατρανίδης, ήταν ο μόνος υποψήφιος και σύμφωνα με τον νόμο, απαιτείτο κατ' ελάχιστον πλειοψηφία 8/11. Ο νέος πρύτανης έλαβε 8 έγκυρες ψήφους ενώ 3 μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης ψήφισαν λευκό. Κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας δεν υποβλήθηκαν ενστάσεις.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Λάλας: Το χρονικό της εκτέλεσης στην Αράχωβα - Τα νεότερα στοιχεία της έρευνας

Ελλάδα / Γιάννης Λάλας: Το χρονικό της εκτέλεσης στην Αράχωβα - Τα νεότερα στοιχεία της έρευνας

Ο Γιάννης Λάλας είχε απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν, καθώς είχε κατηγορηθεί μαζί με τον αδελφό του για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, ωστόσο και οι δύο είχαν αθωωθεί λόγω αμφιβολιών
LIFO NEWSROOM
Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Ελλάδα / Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Σύμφωνα με τοπικά έθιμα, επειδή τρία από τα παιδιά του ήταν ακόμη αβάπτιστα, τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου μια σύντομη τελετή σε κοντινό χωριό, προκειμένου να μπορέσει να μεταφερθεί η σορός του στο σπίτι
LIFO NEWSROOM
Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο φρουρούμενους τραυματίες

Ελλάδα / Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο τραυματίες

Πρόκειται για έναν 25χρονο, αδελφό του 27χρονου ιδιοκτήτη του σπιτιού όπου σημειώθηκε η έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού, και έναν ακόμη 26χρονο κάτοικο των Βοριζίων.
LIFO NEWSROOM