Ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου μαγείρεψε στο Προεδρικό Μέγαρο για τον Σίσι- Η ανάρτηση στο Instagram

Ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου μαγείρεψε στο Προεδρικό Μέγαρο για τον Σίσι- Η ανάρτηση στο Instagram Facebook Twitter
Προεδρία της Δημοκρατίας
0

Ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου κλήθηκε στα μέσα της εβδομάδας από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για να οργανώσει το δείπνο προς τιμήν του προέδρου της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι. 

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος επισκέφθηκε την Ελλάδα και η Πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας κάλεσε τον γνωστό σεφ να αναλάβει το μενού του δείπνου που ήταν προγραμματισμένο για το βράδυ της Τετάρτης. Σήμερα, ο κ. Παπανδρέου ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό φωτογραφίες, ευχαριστώντας για την τιμή την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ανατίθεται σε εξωτερικό σεφ η οργάνωση ενός επίσημου δείπνου στο Προεδρικό Μέγαρο.  

«Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχτηκα την πρόταση της Προέδρου της Δημοκρατίας να οργανώσω το δείπνο προς τιμήν του Προέδρου της Αιγύπτου Abdel Fattah Al Sisi. Μια διάκριση όχι μόνο για μένα αλλά για το σύνολο του κλάδου, καθώς η κυρία Σακελλαροπούλου έχει σκοπό, προσκαλώντας και άλλους συναδέλφους, να συνδυάσει τα επίσημα γεύματα της Προεδρίας με την προβολή της ελληνικής γαστρονομίας», σημειώνει μεταξύ άλλων ο σεφ. 


«Με την πρωτοβουλία αυτή της Προέδρου της Δημοκρατίας η ελληνική κουζίνα, αναπόσπαστο μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, θα έχει, στις εκδηλώσεις της Προεδρίας, τη δική της ουσιαστική συμβολή στην ανάδειξη του ελληνικού τρόπου ζωής και πολιτισμού.»

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως τόσο στο Facebook όσο και στο Instagram, πολλοί έσπευσαν να σχολιάσουν ότι με αυτή την κίνηση μπαίνει τέλος στο «μενού της σφυρίδας» που αποτελούσε κυρίως πιάτο σε αναρίθμητα επίσημα δείπνα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στο Facebook, ο σεφ δέχτηκε συγχαρητήρια από διάσημους συναδέλφους του, όπως ο Ηλίας Μαμαλάκης. «Μπραβο εξαιρετικές εξελιξεις», έγραψε ο γνωστός σεφ στα σχόλια. 

Παρών στο δείπνο ήταν και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχτηκα την πρόταση της Προέδρου της Δημοκρατίας να οργανώσω το δείπνο προς τιμήν του Προέδρου της...

Δημοσιεύτηκε από Alexandros Papandreou στις Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ