Μπιμπίλας: «Θα απαγορευτεί διά ροπάλου η οντισιόν κατά μόνας»

Μπιμπίλας: «Θα απαγορευτεί διά ροπάλου η οντισιόν κατά μόνας» Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / EUROKINISSI
0

Την απαγόρευση «διά ροπάλου» των οντισιόν κατά μόνας, προανήγγειλε ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), Σπύρος Μπιμπίλας, στο πλαίσιο των καταγγελιών για σεξουαλικές κακοποιήσεις στο χώρο του θεάματος.

«Κανείς δεν θα πηγαίνει μόνος του σε έναν μόνο του για σε ακροάσεις» δήλωσε ο κ. Μπιμπίλας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ξέρετε τι έχει γίνει σε όλους χώρους;

«Έχει δημιουργηθεί μία εντύπωση ότι μόνο στο χώρο μας γίνεται αυτό. Όμως, αν πάμε σε άλλους χώρους, ξέρετε τι έχει να γίνει;», σχολίασε μιλώντας στον ΑΝΤ1.  «Δέκα- είκοσι άνθρωποι δεν χαρακτηρίζουν τους χιλιάδες, που αυτήν τη στιγμή δεν παίρνουν καν αυτά που τους αναλογούν», είπε και αναφέρθηκε στα εργασιακά δεινά του χώρου. «Ξέρετε τι ένδεια υπάρχει;», σημείωσε σχετικά, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ύπαρξης των συλλογικών συμβάσεων στο χώρο του θεάτρου.

Ζήτησε δε, όπως ζητείται κώδικας δεοντολογίας στο θέατρο, να υπάρξει και στη δημοσιογραφία, περιγράφοντας την πίεση που ο ίδιος δέχεται από τα ΜΜΕ. Χαρακτήρισε «αναφαίρετο δικαίωμα» κάθε ανθρώπου να έχει συνήγορο, τονίζοντας όμως ότι, η κάθε υπεράσπιση δεν έχει δικαίωμα προσβολής.

«Τις ακραίες συμπεριφορές δεν τις ήξερε κανείς»

Εξήγησε πως το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών έχει μόνο μία δικηγόρο, αφού «δεν έχει χρήματα για άλλον» και ξεκαθάρισε πως, «οι άνθρωποι που κατήγγειλαν πρώτοι δεν ήταν ηθοποιοί, δεν τους ξέραμε».

«Τις ακραίες συμπεριφορές δεν τις ήξερε κανείς. Άλλο να ξέρει για άγριες συμπεριφορές πάνω στη σκηνή ή για ένα έντονο φλερτ», σημείωσε και ανακοίνωσε πως «θα απαγορευτεί διά ροπάλου η οντισιόν κατά μόνας».

«Υπάρχουν άγνωστοι ηθοποιοί που έχουν προχωρήσει σε καταγγελίες»

Σε ερώτημα για το αν υπάρχουν κι άλλες καταγγελίες στο ΣΕΗ, είπε πως «υπάρχουν άνθρωποι που είναι άγνωστοι ηθοποιοί και δε θέλουν να βγουν προς τα έξω, αλλά έχουν έρθει σε εμάς», εξηγώντας πως είναι άνθρωποι που δεν είναι στη δημοσιότητα και δεν θέλουν να βγουν εξαιτίας της καταγγελίας.

«Δεν είμαστε ούτε δικαστικοί, ούτε άγιοι. Δεν θέλω αυτή την αγιοποίηση» είπε, καταλήγοντας πως πολύ σημαντικό αυτήν τη στιγμή είναι «η συσπείρωση των ηθοποιών».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

13ο Thessaloniki Pride:

Ελλάδα / 13ο Thessaloniki Pride: Η μεγαλύτερη γιορτή της βόρειας Ελλάδας για την αγάπη, τη συμπερίληψη και τα ανθρώπινα δικαιώματα επιστρέφει

Το 13ο Thessaloniki Pride θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 16 Ιουνίου και θα κορυφωθεί το Σάββατο 21 Ιουνίου 2025, με τη μεγάλη παρέλαση που θα ξεκινήσει από τον Λευκό Πύργο.
LIFO NEWSROOM
Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Γλυκός, δοτικός και ευαίσθητος», κατέθεσαν Χριστίνα Παππά και Φαίδρα Δούκα

Ελλάδα / Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Γλυκός, δοτικός και ευαίσθητος», κατέθεσαν Χριστίνα Παππά και Φαίδρα Δούκα

«Οι καταγγελίες μου φαίνονται λίγο εξωπραγματικές», ανέφερε η Χριστίνα Παππά - «Δεν τον έχω ικανό να διαπράξει αυτά που έχει κατηγορηθεί. Δεν το πιστεύω», είπε η Φαίδρα Δούκα
LIFO NEWSROOM