Μεσσηνία: Συνελήφθη ιερέας που πυροβόλησε και σκότωσε τον σκύλο του

Μεσσηνία: Συνελήφθη ιερέας που πυροβόλησε και σκότωσε τον σκύλο του Facebook Twitter
1

Συνελήφθη ιερέας ο οποίος εθεάθη από τους γείτονες του να σκοτώνει το σκύλο του πυροβολώντας τον με μια καραμπίνα. Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην Αίπεια στην Μεσσηνία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα eleftheriaonline.gr ο ιερέας έδεσε το ζώο από ένα δέντρο και το σκότωσε γιατί -ο ίδιος ισχυρίζεται- δεν ήθελε να υποφέρει έναν μαρτυρικό θάνατο από καλαζάρ.

Ο μάρτυρας που είδε όλα όσα έγιναν τράβηξε μάλιστα και βίντεο με το φρικιαστικό θέαμα, το οποίο παρέδωσε στην Αστυνομία. Στη συνέχεια τηλεφώνησε και κατήγγειλε το περιστατικό και αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας συνέλαβαν το ίδιο βράδυ τον 74χρονο ιερέα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιερωμένος φέρεται να δικαιολόγησε την πράξη του στους αστυνομικούς λέγοντας ότι ο σκύλος του είχε προσβληθεί από καλαζάρ και ήθελε να τον απαλλάξει από έναν επώδυνο θάνατο.

Χθες ο 74χρονος οδηγήθηκε στην εισαγγελέα που άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για θανάτωση ζώου συντροφιάς διά πυροβολισμού, καθώς και για οπλοχρησία. Στη συνέχεια, η εισαγγελέας τον παρέπεμψε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας, απ' όπου πήρε προθεσμία για να δικαστεί τη Δευτέρα και με απόφαση του δικαστηρίου αφέθηκε ελεύθερος.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο αδίκημα διώκεται αυτεπάγγελτα από το νόμο και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή από 5.000 ευρώ - 15.000 ευρώ.

 
Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΛΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΕ

Ελλάδα / Μήλος: Το ΣτΕ αναστέλλει την επέκταση ξενοδοχείου στον Μύτακα - Για ποιες εργασίες έδωσε «πράσινο φως»

Η αναστολή των κατασκευαστικών εργασιών ισχύει μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κυρίας αίτησης ακύρωσης που έχει κατατεθεί και θα συζητηθεί την 6η Μαΐου 2026
THE LIFO TEAM
ΧΑΪΔΑΡΙ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΠΤΩΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ελλάδα / Χαϊδάρι: «Η 13χρονη έπεσε με το κεφάλι» - Τι δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου

Η διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου της περιοχής ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται ζήτημα κατασκευαστικού προβλήματος που να σχετίζεται με την πτώση της μαθήτριας από τον πρώτο όροφο του κτιρίου
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΘΕΣΗ ΛΟΑΤΚΙ

Ελλάδα / Διεθνής Αμνηστία για Ελλάδα: «Ψήφισαν νόμο που αποκλείει ομόφυλα ζευγάρια ανδρών από την πρόσβαση στην παρένθετη μητρότητα»

Η νομοθεσία αυτή, όπως επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία, αφορά και τους άνδρες χωρίς σύντροφο
THE LIFO TEAM