Λάρισα: Μόλις 4 άτομα θετικά στον κορωνοϊό από τα επιπλέον 333 δείγματα που ελέγχθηκαν στον οικισμό Ρομά

Λάρισα: Μόλις 4 άτομα θετικά στον κορωνοϊό από τα επιπλέον 333 δείγματα που ελέγχθηκαν στον οικισμό Ρομά Facebook Twitter
1

Ελάχιστα είναι τα θετικά κρούσματα στον οικισμό Ρομά της Νέας Σμύρνης Λάρισας, όπως προκύπτει από τα τεστ που πραγματοποιήθηκαν στους κατοίκους. 

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, από τα 200 δείγματα που έλαβε χθες ο ΕΟΔΥ, μόλις ένα βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό. Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι από τα 133 δείγματα που ελέγχθηκαν σε ιδιωτικά εργαστήρια της Λάρισας, μόλις τρία βρέθηκαν θετικά.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, από τα συνολικά 333 άτομα που ελέγχθηκαν, μόνο τα τέσσερα είναι θετικά στον κορωνοϊό.

Η περιοχή της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, παραμένει σε υγειονομικό αποκλεισμό και επιτηρείται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Στο πλαίσιο της καραντίνας στον οικισμό, η περιφέρεια Θεσσαλίας και ο δήμος Λαρισαίων αναλαμβάνουν την κατ'οίκον παράδοση των ειδών πρώτης ανάγκης για αυτό τον πληθυσμό.

Καθ'υπόδειξη της επιστημονικής κοινότητας και των λοιμωξιολόγων, οι πρώτοι 20 άνθρωποι που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, δόθηκε εντολή να μεταφερθούν σε δομή εκτός καραντίνας. 

Ταυτόχρονα, σχεδιάζεται μεταφορά σε ξενοδοχείο, εκτός καραντίνας, πολιτών, κατοίκων της περιοχής, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και με υποκείμενα νοσήματα για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Ο οικισμός με πληθυσμό περίπου 3.000 ανθρώπων, τέθηκε σε καραντίνα το βράδυ της Πέμπτης, μετά από εντολή του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, μετά τον εντοπισμό 32χρονου, θετικού στον κορωνοϊό.

Κατά την ιχνηλάτηση του συγκεκριμένου κρούσματος από ειδικό συνεργείο της ΓΓΠΠ και του ΕΟΔΥ, που μετέβη στη Λάρισα με εντολή του κ. Χαρδαλιά, εντοπίστηκαν 31 επαφές που είχε, και στα πρώτα 17 τέστ που έγιναν βρέθηκαν 12 θετικοί. Γι' αυτό αποφασίστηκε η άμεση κήρυξη σε καραντίνα του οικισμού, η απαγόρευση μετακίνησης των κατοίκων και τέθηκαν σε αυστηρή απομόνωση όλοι οι θετικοί.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ/ΑΠΕ

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Για μόλις 30-40 κρούσματα ξεκίνησε η καραντίνα σε μια πόλη 4 εκατομμυρίων. Μην υποτιμούμε λοιπόν τα μόλις 4 κρούσματα για έναν ιό που χαρακτηρίζεται ως άκρως μεταδοτικός, επειδή μιλάμε για Ρομά. Αν δεν προσέχουν, που δυστυχώς απέδειξαν πως δεν τηρούν τους κανόνες που τηρούμε όλοι μας, θα υπάρξουν πολύ περισσότερα κρούσματα.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ