Κορωνοϊός: Πώς θα κλείνουμε ραντεβού για το εμβόλιο

Κορωνοϊός: Πώς θα κλείνουμε ραντεβού για το εμβόλιο Facebook Twitter
Κορωνοϊός: Πώς θα κλείνεται το ραντεβού για το εμβόλιο (Pixabay)
0

Με απλό και καθαρά ψηφιακό τρόπο θα γίνεται το κλείσιμο του ραντεβού για το εμβόλιο του κορωνοϊού.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης σε συνέντευξή του Μega εξήγησε τον τρόπο διευκρινίζοντας πως οι αρχές έχουν ήδη προβλέψει τους τρόπους στο emvolio.gov.gr αλλά και μέσω της άυλης συνταγογράφησης.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα μοιάζει πάρα πολύ με τις αντίστοιχες πλατφόρμες που μπορεί κανείς να κλείσει ένα αεροπορικό εισιτήριο επισήμανε ο αρμόδιος υπουργός.

«Δηλαδή εμείς θα κλείσουμε τα δύο ραντεβού εξαρχής με βάση τη διεύθυνση που έχουν δηλώσει οι πολίτες -τη διαθέσιμη διεύθυνση που έχουμε- στα διάφορα συστήματα του κράτους».

Εξήγησε πως και τα δύο ραντεβού για τις δύο δόσεις θα κλειστούν εξαρχής και πάνω σε αυτές τις δύο δόσεις προτείνεται το ραντεβού.

Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακαάκη τα ραντεβού θα μπορούν να αλλάζουν από τους πολίτες στην πορεία «γιατί πάντοτε η διεύθυνση που έχουμε εμείς δεν είναι το σημείο στο οποίο ένας πολίτης κατοικεί αυτή τη στιγμή. Μπορεί κάποιος να βρίσκεται στο χωριό του, να βρίσκεται σε κάποια άλλη πόλη. Από εκεί και πέρα θα διαμορφώσουμε κανάλια εξυπηρέτησης για τους πολίτες που δεν έχουν ψηφιακές δεξιότητες».

Διευκρίνισε ότι θα υπάρξει και εναλλακτική για τον κόσμο ο οποίος δεν έχει ψηφιακές δεξιότητες.

«Θα έχουμε λοιπόν φυσικά σημεία εξυπηρέτησης δηλαδή θα υπάρξουν κάποια σημεία, θα τα ανακοινώσουμε επίσημα στην πορεία, στα οποία ο κόσμος μπορεί να πάει να μάθει ποια είναι τα προτεινόμενα ραντεβού από εμάς και εάν επιθυμεί να τα αλλάξει και μετά να κλείσει το ραντεβού του. Θα υπάρχουν πολλοί φυσικοί χώροι σε όλη την Ελλάδα, στους οποίους μπορεί κανείς να πάει και να επιβεβαιώσει και τα δύο του ραντεβού εκεί».

Επισήμανε μεταξύ άλλων ότι σύντομα θα ξεκινήσουν καμπάνιες ενημέρωσης.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ