Καπραβέλος: Καμία εισαγωγή στο «Παπανικολάου» με τρία εμβόλια- Είμαστε στο «τσουνάμι» της Δέλτα

Καπραβέλος: Καμία εισαγωγή στο «Παπανικολάου» με τρία εμβόλια- Είμαστε στο τσουνάμι του κύματος της Δέλτα Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Υπέρ της μικρής παράτασης για το άνοιγμα των σχολείων τάχθηκε ο Νίκος Καπραβέλος, που μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» δεν έχει γίνει καμία εισαγωγή ασθενούς που έχει κάνει τρεις δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του «Παπανικολάου» σημείωσε ότι τελειώνει άλλη μία δραματική εφημερία στο νοσοκομείο. «Περίπου 50 εισαγωγές μέχρι στιγμής, 125 προσελεύσεις, 48 κλίνες εντατικής γεμάτες και ένας ασθενής εκτός ΜΕΘ. Αφόρητη και δυσβάσταχτη η πίεση ακόμη στο σύστημα υγείας», δήλωσε. 

Μάλιστα, επεσήμανε ότι και οι 50 νέες εισαγωγές είναι ανεμβολίαστοι ασθενείς, ενώ σημείωσε πως ασθενούν και 15-20 συνάδελφοί του, με ήπια συμπτώματα, αριθμός που αυξάνεται στο νοσοκομείο. 

Αναφερόμενος στη 16χρονη που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, δήλωσε ότι είναι σε καλύτερη κατάσταση, καθώς έχει ανταποκριθεί στη θεραπεία, αλλά είναι ακόμη στα μηχανήματα. Δεν είναι εύκολη η νόσος, θα έχουμε Γολγοθά, όμως είναι σε καλό δρόμο», πρόσθεσε. 

«Είμαστε στο τσουνάμι του τέταρτου κύματος της Δέλτα, το οποίο είναι ακόμη ισχυρό, δεν λέει ακόμα να πέσει. Δεν μας επιτρέπεται εφησυχασμός στην κατάσταση που είναι το ΕΣΥ, ότι τελειώνουμε με την πανδημία. Αν δεν εμβολιαστούμε όλοι δεν υπάρχει περίπτωση να τελειώσει η πανδημία» τόνισε», υπογράμμισε ο κ. Καπραβέλος. 

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι «ήπια νόσος» υπάρχει μόνο για τους εμβολιασμένους. Ή«πια νόσος υπάρχει μόνο για τους εμβολιασμένους, αυτοί έρχονται με ήπια νόσο, δεν έχουμε κανέναν ως εισαγωγή με τρία εμβόλια. Αυτοί με δύο εμβόλια, που δεν πρόλαβαν την τρίτη δόση, έρχονται με απλό κρυολόγημα. Αυτοί με μία δόση έρχονται με βαρύτερο κρυολόγημα και επίπτωση αυτή τη στιγμή έχουμε στους ανεμβολίαστους πάλι», εξήγησε. 

Προειδοποίησε μάλιστα ότι το χειρότερο σενάριο θα είναι να προκαλέσει μεγαλύτερη πίεση στο ΕΣΥ η μετάλλαξη Όμικρον. «Θα είναι καταστροφική, δεν θα αντέξει. Θα καταρρεύσει το σύμπαν», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Σε ερώτηση για το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Καπραβέλος τάχθηκε υπέρ μιας μικρής παράτασης. «Οποιαδήποτε ανάφλεξη αυτή τη στιγμή είναι πάρα πολύ επικίνδυνη», σημείωσε. «Οι δυνατότητες διασποράς της Όμικρον είναι τεράστιες. Και να ανοίξουν, θα μολυνθούν τα περισσότερα», είπε υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να προστατευθούν τα παιδιά. «Αλλά αυτό που με τρομάζει περισσότερο είναι η μετάδοση στους ανεμβολίαστους και τα άτομα υψηλού κινδύνου», συμπλήρωσε. 

Ο κ. Καπραβέλος έκανε αναφορά και σε ολικό lockdown, τονίζοντας ότι πρώτα πρέπει να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. «Δεν φτάνουν τα μέτρα, δεν έχουμε το κυριότερο μέτρο την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Αν από τον Αύγουστο είχαμε υποχρεωτικότητα δε θα φτάναμε στο τέταρτο κύμα με τέτοιες τραγικές συνέπειες», υπογράμμισε. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM