Ισχυρή καταιγίδα στην Αττική: Προβλήματα σε κεντρικούς δρόμους - Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία

Ισχυρή καταιγίδα στην Αττική: Προβλήματα σε κεντρικούς δρόμους - Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
0

Καταρρακτώδης βροχή έπληξε το πρωί της Δευτέρας την Αττική, σε νότια αλλά και βόρεια προάστια, προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία.

Από την Σαλαμίνα και τον Πειραιά μέχρι και το κέντρο της Αθήνας αλλά και σε πολλούς άλλους παραλιακούς δήμους έβρεχε καταρρακτωδώς με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κυκλοφοριακά προβλήματα.

Πώς θα εξελιχθούν σήμερα τα φαινόμενα

 

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στα ηπειρωτικά (πλην Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) και στη Δυτική Κρήτη.

Στην Εικόνα 1 φαίνεται το ψυχρό μέτωπο, όπως το είδε ο μετεωρολογικός δορυφόρος METEOSAT, το πρωί της Δευτέρας 7/12, οι κεραυνοί που κατέγραψε την ίδια στιγμή το σύστημα «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών καθώς και τα μεγαλύτερα ύψη βροχής που καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Ισχυρή καταιγίδα στην Αττική: Προβλήματα σε κεντρικούς δρόμους - Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία Facebook Twitter
Εικόνα 1. Ψυχρό μέτωπο και κεραυνοί το πρωί της Δευτέρας 7/12 καθώς και ολική βροχόπτωση έως το πρωί της Δευτέρας 7/12.

Φαινόμενα, κατά τόπους ισχυρά, αναμένονται κατά το υπόλοιπο της Δευτέρας 7/12 στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει έως το μεσημέρι κυρίως στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν αρχικά στα ηπειρωτικά (πλην Μακεδονίας και Θράκης) και έως το βράδυ σε όλη τη χώρα.

Στην Εικόνα 2 παρουσιάζεται η ολική βροχόπτωση που αναμένεται κατά τα τρίωρα 14:00 – 17:00 και 17:00-20:00, καθώς και οι περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης.

Ισχυρή καταιγίδα στην Αττική: Προβλήματα σε κεντρικούς δρόμους - Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία Facebook Twitter
Εικόνα 2. Η ολική βροχόπτωση που αναμένεται κατά τα τρίωρα 14:00 – 17:00 και 17:00-20:00 της Δευτέρας 7/12, καθώς και οι περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης.
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ