Χωρίς ΜΜΜ την Τρίτη -Συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία

Χωρίς ΜΜΜ την Τρίτη -Συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία Facebook Twitter
Χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς την Τρίτη (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
0

Ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό της Αθήνας την ερχόμενη Τρίτη (18/2), αφού οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα μετάσχουν στην 24ωρη απεργία.

Λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ και μετρό τραβούν «χειρόφρενο» την Τρίτη, σύμφωνα με το ΑΠΕ, καθώς οι εργαζόμενοι θα μετάσχουν στην 24ωρη απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθηνών, κατά του νέου ασφαλιστικού.

Σε ανακοίνωση, το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ αναφέρει ότι το νέο νομοσχέδιο συνεχίζει «την πολιτική του προηγούμενου απαράδεκτου νόμου. Όπως διαπιστώνουμε, οι αυξήσεις στις συντάξεις που είχε υποσχεθεί, είναι τελικά ψίχουλα, συγκριτικά με τις απώλειες του συνταξιοδοτικού εισοδήματος, ιδιαίτερα κατά την τελευταία δεκαετία».

Μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι διεκδικούν ένταξη των ηλεκτροδηγών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, με αναδρομική ισχύ και υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι των ΗΛΠΑΠ επισημαίνουν,μεταξύ άλλων, ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο «ιδιωτικοποιεί την κοινωνική ασφάλιση και σπρώχνει χιλιάδες νέους εργαζόμενους στα ιδιωτικά ξένα κεφάλαια. Η ασφάλεια και η υγεία των εργαζομένων δεν μπορεί να είναι "κόστος" ούτε τζόγος. Ζητάμε να επιστραφούν άμεσα τα κλεμμένα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επεισόδιο στην Κέρκυρα με την κόρη του Νίκου Πλακιά και τον πρωθυπουργό: Φώναξε «δικαιοσύνη» - Την απομάκρυνε η ασφάλεια

Ελλάδα / Επεισόδιο στην Κέρκυρα με την κόρη του Νίκου Πλακιά: Φώναξε «δικαιοσύνη» για τα Τέμπη και απομακρύνθηκε από την ασφάλεια Μητσοτάκη

Η αδελφή των διδύμων Χρύσας και Θώμης που σκοτώθηκαν στα Τέμπη θέλησε να διαμαρτυρηθεί για το σιδηροδρομικό δυστύχημα κατά τη διάρκεια επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Κέρκυρα, όπου η φοιτήτρια σπουδάζει
NEWSROOM