Φωτιά στα Βίλια: Στάχτη πάνω από 94.000 στρέμματα- 5.300 στρέμματα στην Κερατέα

Φωτιά στα Βίλια: Στάχτη πάνω από 94.000 στρέμματα- 5.300 στρέμματα στην Κερατέα Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Πάνω από 94.000 στρέμματα είναι η καμένη γη στη δυτική Αττική, από τη φωτιά που εκδηλώθηκε την περασμένη Δευτέρα στα Βίλια. 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το δορυφόρο με βάση το ευρωπαϊκό σύστημα Copernicus, χθες Σάββατο η καμμένη έκταση υπολογιζόταν σε 94.324 στρέμματα (9.424,4 εκτάρια). Την ίδια ώρα, στην περιοχή της Κερατέας όπου εκδηλώθηκε επίσης πυρκαγιά την περασμένη Δευτέρα, ο δορυφόρος κατέγραψε 5.317 στρέμματα καμένα.

Η φωτιά στα Βίλια παραμένει οριοθετημένη και εκεί επιχειρούν συνολικά 461 πυροσβέστες, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής. Ανάμεσά τους είναι 143 πυροσβέστες και 46 οχήματα από την Πολωνία και 142 πυροσβέστες με 28 οχήματα από τη Ρουμανία. 

Πολωνοί και Ρουμάνοι εξέφρασαν την επιθυμία να παραμείνουν στη χώρα μας και να εργαστούν στο πλευρό των Ελλήνων συναδέλφων τους μέχρι να περάσει ο μεγάλος κίνδυνος, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ. 


 
Καλύτερη η εικόνα στην Κάρυστο 

Σε ό,τι αφορά στην πυρκαγιά στην Κάρυστο, παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, σύμφωνα με νέες πληροφορίες από την Πυροσβεστική. 

Η φωτιά εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σε αγροτοδασική έκταση στο Μετόχι Καρύστου, στην Εύβοια. Στην περιοχή επιχειρούν 35 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 12 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. 

Ακραίος ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα 

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα υπάρχει ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς- κατάσταση συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5), για την Αττική και την Εύβοια, σύμφωνα με τον χάρτη που εκδίδει η Πολιτική Προστασία. 

Φωτιά στα Βίλια: Στάχτη πάνω από 94.000 στρέμματα (Εικόνες) Facebook Twitter

Εξάλλου, χθες, το 112 με μήνυμα προειδοποίησε τους πολίτες για τον ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς, προειδοποιώντας ότι δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε δάση και άλση. 

Επίσης, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για τις εξής περιοχές: 

  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (Περιφερειακή ενότητα Έβρου)
  • Περιφέρεια Κρήτης
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (Περιφερειακές Ενότητες Λακωνίας, Κορινθίας, Αργολίδας)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Περιφερειακές ενότητες Εύβοιας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ