Εκτοξεύτηκε η τιμή της βενζίνης: Τα 2,59 ευρώ/λίτρο η τιμή της αμόλυβδης σε νησιά του Αιγαίου

Βενζίνη σε αυτοκίνητο Facebook Twitter
Φωτ: EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΙΡΕΤΑΚΗΣ
0

Πάνω από 2,50 ευρώ/λίτρο έχει σκαρφαλώσει η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στα πρατήρια των νησιών του Αιγαίου.

Χαρακτηριστικές είναι οι τιμές στα πρατήρια της Λήμνου και της Ικαρίας, όπου η το λίτρο άγγιξε τα 2,57 ευρώ και τα 2,59, αντίστοιχα.

Παράλληλα, στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο, λόγω των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, οι τιμές κυμαίνονται από 2,17 έως 2,32 ευρώ το λίτρο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Λέσβου-Λήμνου, Νίκος Βελετάκης, έκανε λόγο για πανδημία στις τιμές των καυσίμων και ζήτησε να μειωθεί ο ΦΠΑ.

«Από τη στιγμή που υπάρχει μια πανδημία στην αμόλυβδη, θεωρώ ότι ο ΦΠΑ πρέπει να είναι στο 6%, μέχρι να τελειώσει αυτό το σκηνικό», είπε, προσθέτοντας ότι κάθε καταναλωτής διαθέτει ένα μικρό ποσό. «Το αυτοκίνητο δεν το χρησιμοποιεί για βόλτα πλέον, μόνο για δουλειά και έκτακτες ανάγκες», τόνισε.

Στα ύψη οι τιμές και στις Σποράδες, όπου σύμφωνα με την ΕΡΤ, η αμόλυβδη πωλείται προς 2,51 ευρώ/λίτρο στη Σκιάθο.

«Τα πράγματα είναι δύσκολα, η τιμή έχει εκτοξευτεί», αναφέρει ο Κώστας Νιτλέζος, πρατηριούχος στο νησί. «Περνάνε αμάξια και βάζουν 10-15 ευρώ. Μηχανάκια 2 ευρώ, 1 ευρώ», συμπλήρωσε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καιρός: Ζέστη και ισχυροί άνεμοι σήμερα – Δύσκολο 48ωρο για Αττική και άλλους 7 νομούς

Ελλάδα / Καιρός: Ζέστη και ισχυροί άνεμοι σήμερα – Δύσκολο 48ωρο για Αττική και άλλους 7 νομούς

Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή ιδιαίτερα μέχρι και το Σάββατο, ωστόσο όμως μέχρι και το τέλος του μήνα αναμένεται να διατηρηθούν θερμοκρασίες 6 με 8 βαθμούς πάνω από το φυσιολογικό για την εποχή
NEWSROOM
Θέμης Σοφός: Η Σοφία Πολυζωγοπούλου δέχτηκε 30 μπουνιές μέσα στο αυτοκίνητο

Ελλάδα / Θέμης Σοφός: Η Σοφία Πολυζωγοπούλου δέχτηκε 30 μπουνιές μέσα στο αυτοκίνητο από τον Λύτρα

«Έχουμε φθάσει σε απύθμενα βάθη θράσους αν προσπαθούμε να βρούμε δικαιολογητική βάση σε μια συμπεριφορά η οποία μάλλον είναι η μόνη που διαφοροποιεί το ανθρώπινο είδος από τα ζωώδη ένστικτα»
NEWSROOM