Φρικτό θάνατο βρήκε στο Δομοκό ένας 55χρονος επιβάτης της νυχτερινής αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο 602 από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, όταν, επιχειρόντας να ανέβει στο τρένο, ακρωτηριάστηκε  


Ειδικότερα, ο 55χρονος άνδρας κι ενώ η αμαξοστοιχία έκανε στάση στο σταθμό του Δομοκού περίπου στις 03.30 το πρωί της Δευτέρας, κατέβηκε από το τρένο. Την ώρα που το τρένο ξεκινούσε ο 55χρονος προσπάθησε να επιβιβαστεί ξανά, με αποτέλεσμα να πιαστεί το χέρι του στην πόρτα. Ο άνδρας, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των τοπικών ΜΜΕ, σύρθηκε για αρκετά μέτρα με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί το δεξί του χέρι και να τραυματιστεί σε όλο του το σώμα.


Αυτόπτες μάρτυρες που βρέθηκαν μπροστά στο συμβάν ειδοποίησαν την Αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ωστόσο όταν οι διασώστες έφτασαν στο σημείο ο 55χρονος είχε υποκύψει στα τραύματά του. 


Η Αστυνομία ειδοποίησε το τμήμα του Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης και εκεί συνελήφθησαν ο μηχανοδηγός και ο προϊστάμενος της αμαξοστοιχίας. Οι έρευνες του ΑΤ Δομοκού που έχουν αναλάβει την έρευνα για το τραγικό αυτό συμβάν εξετάζουν κατά πόσο πριν την εκκίνηση του τρένου ήχησε το προειδοποιητικό σήμα ώστε να προλάβει ο 55χρονος να ανεβεί στο βαγόνι πριν κλείσουν οι πόρτες.

 

Με πληροφορίες από Lamiareport/ Lamiafm1