Δολοφονία Άλκη: Τα «αλληλοκαρφώματα» και το μυστήριο με το 12ο άτομο

Δολοφονία Άλκη: Τα «αλληλοκαρφώματα» και το μυστήριο με το 12ο άτομο Facebook Twitter
0

Το «κατώφλι» της 7ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης αναμένεται να περάσουν σήμερα άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Μεταξύ αυτών είναι ο 25χρονος που κατονομάστηκε από τον 21 ετών συγκατηγορούμενό του ως το πρόσωπο που μαχαίρωσε τον Άλκη.

Παραδόθηκε ο 20χρονος Αλβανός

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης οδηγήθηκε ο 20χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, που κατηγορείται για τη δολοφονική επίθεση εις βάρος του 19χρονη Άλκη και παραδόθηκε, το βράδυ της Πέμπτης στις ελληνικές αστυνομικές αρχές, προκειμένου να έρθει αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη.

Αναμένεται να μεταχθεί στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου η εισαγγελέας θα επικυρώσει το εις βάρος του ένταλμα σύλληψης και στη συνέχεια θα εμφανιστεί ενώπιον την 7ης τακτικής ανακρίτριας, από την οποία θα πάρει προθεσμία για να απολογηθεί τις επόμενες μέρες.

Η παράδοσή του έγινε στον μεθοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής, όπου παρελήφθη από Έλληνες αστυνομικούς, συνοδεία του Γενικού Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα.

Προφυλακιστέοι έξι κατηγορούμενοι

Την Πέμπτη απολογήθηκαν τρεις ακόμη συλληφθέντες, δύο νεαροί ηλικίας 21 ετών κι ένας 23χρονος, ενώ συνολικά για την υπόθεση έχουν οδηγηθεί μέχρι στιγμής στη φυλακή έξι άτομα.

Τα «αλληλοκαρφώματα» μεταξύ των κατηγορούμενων

Σε μπαράζ αλληλοκατηγοριών επιδίδονται, στις απολογίες τους, οι συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο 23χρονος που συνελήφθη πρώτος υποστηρίζει πως το φονικό δρεπάνι το κρατούσε ο 21χρονος φίλος του, ενώ ο 25χρονος «Αθηναίος», είχε πάνω του ένα ξύλινο κοντάρι.

«Σίγουρα τον Γ.Κ (21χρονο) τον είδα να χρησιμοποιεί το δρεπάνι, δεν είδα όμως σε ποιο παιδί, είδα τον Α.Β (25χρονο) να βαράει με το ξύλινο κοντάρι, τον Α.Γ (20χρονο) τον είδα να βαράει μπουνιές»

Ο δικηγόρος του 23χρονου είπε πως «την ώρα που βγήκε από το αυτοκίνητο είχε ξεκινήσει ήδη ο ξυλοδαρμός και έμεινε ακινητοποιημένος έξω από το αυτοκίνητο».

Ο 21χρονος ωστόσο που απολογήθηκε χθες στην ανακρίτρια «έδωσε» τον 23χρονο ως τον αρχηγό της συμμορίας, που οργάνωσε την επίθεση κατά του Άλκη και της παρέας του.

Όπως είπε, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο συνήγορος του 21χρονου, «υποστήριξε ότι δεν έχει καμία συμμετοχή σε επιμέρους πράξεις που έφεραν το μοιραίο αποτέλεσμα. Επικαλέστηκε τα πειστήρια και το βιντεοληπτικό υλικό και θεωρεί ότι λόγω του κοινού αποτροπιασμού που εκπέμπει η υπόθεση – και δικαίως, υπάρχει μια εξοντωτική αντιμετώπιση αυτή τη στιγμή».

Αυτός που έφερε πάνω του το δρεπάνι, είναι ο 21χρονος πρώην ποδοσφαιριστής της παιδικής ομάδας του ΠΑΟΚ.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως δεν ήταν αυτός ο δολοφόνος, αλλά ο 25χρονος «Αθηναίος» σκότωσε τον Άλκη, με ένα κυρτό μαχαίρι που έφερε πάνω του.

Αντίστοιχα, ο δικηγόρος του 21χρονου είπε πως του αποκάλυψε ποιος ήταν ο δολοφόνος του Άλκη και πού βρίσκεται το μαχαίρι. «Ανέφερε ποιος ήταν αυτός που αφαίρεσε τη ζωή του Άλκη, αυτού του παιδιού, με ένα μαχαίρι, κ έχει υποδείξει το που βρίσκεται αυτό το μαχαίρι, για να διαταχθεί μέσω της ΕΛΑΣ, να βρεθεί το μαχαίρι με το οποίο αφαιρέθηκε η ζωή του παιδιού».

Ψάχνουν το 12ο άτομο

Την ίδια ώρα, η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις έρευνες για την ταυτοποίηση ενός ακόμη προσώπου (12ου), το οποίο φέρεται να εμπλέκεται στη δολοφονία του 19χρονου και, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, οδηγούσε το τρίτο αυτοκίνητο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και ΣΚΑΪ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο σχέδιο για ασφαλέστερες σιδηροδρομικές διαβάσεις – Τι προτείνει ο ΣΕΣ

Ελλάδα / Νέο σχέδιο για ασφαλέστερες σιδηροδρομικές διαβάσεις – Τι προτείνει ο ΣΕΣ

Ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια στις ισόπεδες σιδηροδρομικές διαβάσεις και καταθέτει ολοκληρωμένες προτάσεις εκσυγχρονισμού, με στόχο τη μείωση των ατυχημάτων και την εναρμόνιση με τις ευρωπαϊκές πρακτικές
LIFO NEWSROOM
Hellenic Train: Απεργούν οι μηχανοδηγοί την Πέμπτη - Αντιδρούν σε απολύσεις συναδέρφων τους

Ελλάδα / Hellenic Train: Απεργούν οι μηχανοδηγοί την Πέμπτη - Αντιδρούν σε απολύσεις συναδέρφων τους

«Οι εκπρόσωποι της Hellenic Train δήλωσαν πως η εταιρεία στα πλαίσια της 'αναδιοργάνωσής της' επιλέγει να απολύει όσους βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΠΕΠΕ
LIFO NEWSROOM