Δημήτρης Λιγνάδης: Καταθέτει σήμερα ο πρώτος άνδρας που τον κατήγγειλε για βιασμό

Δημήτρης Λιγνάδης: Καταθέτει σήμερα ο πρώτος άνδρας που τον κατήγγειλε Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο σήμερα ο Δημήτρης Λιγνάδης, που κατηγορείται για βιασμούς τριών ανηλίκων και ενός ενήλικα άνδρα.

Σήμερα ξεκινά η αποδεικτική διαδικασία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, μετά από δύο διακοπές της δίκης, που ξεκίνησε στις 11 Φεβρουαρίου.

Στη σημερινή δικάσιμο, αφού αναγνωσθεί η κατηγορία, ο ηθοποιός θα κληθεί να εκφράσει δημόσια την θέση του έναντι όσων του καταλογίζει η Δικαιοσύνη.

Ο προφυλακισμένος Δημήτρης Λιγνάδης, αρνείται από την πρώτη στιγμή την κατηγορία, θέση που αναμένεται να διατυπώσει και στο δικαστήριο δηλώνοντας αθώος.

Κατά την άποψη που έχει ήδη διατυπώσει ο πρώην επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, όλη η υπόθεση είναι κατασκευασμένη για να τον πλήξει επαγγελματικά και σχετίζεται με την αντιπαράθεση που έχει επί σειρά ετών με την Διοίκηση του Σωματείου Ηθοποιών.

Ακολούθως πρόκειται να ανέβει στο βήμα ο πρώτος από τους τέσσερις άντρες που τον καταγγέλλουν για βαριά σεξουαλική κακοποίησή τους.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, πρώτος μάρτυρας που θα καταθέσει είναι 27χρονος άνδρας, Αιγυπτιακής καταγωγής, ο οποίος απευθύνθηκε στις εισαγγελικές αρχές πριν έναν χρόνο, μηνύοντας τον καλλιτέχνη για βιασμό που, όπως αναφέρει, υπέστη το 2011 ενώ ήταν 16 ετών στο σπίτι του κατηγορούμενου.

Ο μάρτυρας έχει καταθέσει ότι προσέγγισε τον κατηγορούμενο μέσω δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, καθώς ενδιαφερόταν να γίνει ηθοποιός. Αναφέρει επίσης ότι πήγε στο σπίτι του καλλιτέχνη ο οποίος τον κάλεσε για να συζητήσουν την πιθανότητα επαγγελματικής εισόδου του στον χώρο του θεάτρου.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ