Την απόφαση να ανασταλούν οι άδειες στους αστυνομικούς έλαβε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, λόγω της ανάγκης να περιορισθούν οι κίνδυνοι από τον κορωνοϊό.

 

Συγκεκριμένα, με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου προβλέπεται ότι λόγω της εξαιρετικά επείγουσας ανάγκης να αντιμετωπισθούν οι άμεσοι κίνδυνοι από την εμφάνιση και διάδοση του κορωνοϊού COVID-19, του περιορισμού της εξάπλωσής του και λήψης συναφών και αναγκαίων μέτρων που συνδέονται με την αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας ως ιδιαίτερου ένοπλου σώματος ασφαλείας, αναστέλλεται η χορήγηση των κανονικών και βραχειών αδειών στο ένστολο προσωπικό όλων των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, από 17-3-2020 μέχρι νεωτέρας.

 

Στόχος η αντιμετώπιση όλων των εξαιρετικών και εκτάκτων υπηρεσιακών αναγκών, και ειδικότερα η εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, με τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς της.

 

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα χορηγηθούν άδειες στο ένστολο προσωπικό που έχει απόλυτη ανάγκη για σοβαρούς προσωπικούς ή οικογενειακούς λόγους.