Η Δίωξη Ναρκωτικών εξάρθρωσε ένα κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά σε ολόκληρη την Ευρώπη, ανακαλύπτοντας τον χώρο που μέλη της σπείρας είχαν κρύψει περίπου 83 κιλά ηρωίνης μέσα σε κουτιά παπουτσιών. 

 

Οι αξιωματικοί κατάσχεσαν 83 κιλά ηρωίνης, εκτιμώμενης αξίας 1,65 εκατομμυρίων ευρώ, συλλαμβάνοντας δύο άτομα. Για την ίδια υπόθεση αναζητείται και μία γυναίκα. Σύμφωνα με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, το διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών δραστηριοποιούνταν στην Τουρκία και διακινούσε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

 

Βρήκαν 83 κιλά ηρωίνης στα Πατήσια: Πώς η ΕΛ.ΑΣ εξάρθρωσε μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών

 

Βρήκαν 83 κιλά ηρωίνης στα Πατήσια: Πώς η ΕΛ.ΑΣ εξάρθρωσε μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών

 

Αξιοποιώντας πληροφορίες για εισαγωγή μεγάλης ποσότητας ηρωίνης από την Τουρκία στην Ελλάδα, οι αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν αμέσως σε συνεργασία με το Γραφείο D.E.A. της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα. Οι αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν τα μέλη του κυκλώματος καθώς και τον χώρο που χρησιμοποιούσαν για να κρύβουν και να αποθηκεύουν την ηρωίνη.

 

Η επιχείρηση της αστυνομίας έγινε χθες το απόγευμα στα Πατήσια με τη συνδρομή και αστυνομικών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Η αστυνομία συνέλαβε δύο αλλοδαπούς ηλικίας 47 και 49 ετών που είναι μέλη του κυκλώματος. Παράλληλα ταυτοποιήθηκε και μια Ελληνίδα 25 ετών ως συνεργός του κυκλώματος η οποία αναζητείται. Μετά από την έρευνα της αστυνομίας βρέθηκε και κατασχέθηκε συνολική ποσότητα ηρωίνης βάρους 82 κιλών και 724 γραμμαρίων.

 

Τα ναρκωτικά ήταν συσκευασμενά σε 35 χάρτινα κουτιά παπουτσιών, συνολικού μικτού βάρους 55 κιλών και 575 γραμμαρίων. Επίσης κατασχέθηκαν 56 νάιλον συσκευασίες, συνολικού μικτού βάρους 27 κιλών και 149 γραμμαρίων. Παράλληλα οι αστυνομικοί κατέσχεσαν χρήματα και κινητά τηλέφωνα.