24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Βόμβα στην Ευελπίδων: Η Αντιτρομοκρατική ανέλαβε την έρευνα – Το λάθος που απέτρεψε την έκρηξη

Βόμβα στην Ευελπίδων: Η Αντιτρομοκρατική ανέλαβε την έρευνα – Το λάθος που απέτρεψε την έκρηξη Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
0

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχει αναλάβει την έρευνα όσον αφορά στην τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει η ΕΡΤ, ο συναγερμός για το περιστατικό σήμανε λίγο μετά τις 23:30 της Κυριακής όταν άγνωστος κάλεσε στα γραφεία εφημερίδας και ιστοσελίδας για να ενημερώσει για την τοποθέτηση του μηχανισμού.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας και κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ.).

Όταν έληξε η διορία που είχε δώσει ο άγνωστος - είχε αναφέρει πως θα εκραγεί τα μεσάνυχτα - οι αστυνομικοί εισήλθαν στον χώρο και εντόπισαν στον προαύλιο χώρο, κοντά στον μαντρότοιχο, ένα σακίδιο.

Εντός αυτού ήταν τοποθετημένος ο εκρηκτικός μηχανισμός. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της κρατικής τηλεόρασης, ένα λάθος στη συνδεσμολογία φαίνεται ότι απέτρεψε την έκρηξη.

Τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από τον χώρο έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να βρεθούν τυχόν στοιχεία που θα οδηγήσουν στους υπευθύνους. 

Το περιστατικό κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντικό από τις Αρχές. 

Ελλάδα
0

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη, ένας χρόνος μετά: Το δυστύχημα που συγκλόνισε την Ελλάδα

Ελλάδα / Τέμπη, ένας χρόνος μετά: Το δυστύχημα που συγκλόνισε την Ελλάδα

Το δυστύχημα των Τεμπών αποτελεί μια από τις πιο πένθιμες σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Μια υπόθεση, ένα έγκλημα –όπως το χαρακτηρίζει η κοινή γνώμη– που χρήζει διαλεύκανσης, ώστε να μην ξανασυμβεί.
NEWSROOM