«Ασφυξία στη Μόρια»- 2.292 πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν στο Αιγαίο από τη Δευτέρα έως σήμερα

«Ασφυξία στη Μόρια»- 2.292 πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν στο Αιγαίο από τη Δευτέρα έως σήμερα Facebook Twitter
9

Δραματική είναι η κατάσταση ξανά στη Μόρια στη Λέσβο παρά την προσπάθεια αποσυμφόρησης καθώς το κύμα των μεταναστευτικών ροών εντείνεται.

408 πρόσφυγες και μετανάστες, από τους οποίους 73 με ιστιοφόρο σκάφος στην περιοχή του αεροδρομίου Μυτιλήνης, έφτασαν σήμερα μέχρι τις 12 το μεσημέρι στη Λέσβο. Πλέον ο αριθμός όσων διαμένουν στη Μόρια ανέρχεται σε 12.000 ενώ οι υποδομές είναι για μόλις 3.000 άτομα. Εξαιτίας της ασφυκτικής κατάστασης, με πολύ γρήγορους ρυθμούς ο καταυλισμός επεκτείνεται σε γειτονικά ελαιοκτήματα.

2.292 πρόσφυγες και μετανάστες σε πέντε μέρες

Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, από την περασμένη Δευτέρα μέχρι και σήμερα, στη Λέσβο πέρασαν 1.383 άτομα που στο σύνολό τους ζήτησαν άσυλο. (228 τη Δευτέρα, 275 την Τρίτη, 225 την Τετάρτη, 247 χθες Πέμπτη και 408 σήμερα Παρασκευή). Στο ίδιο διάστημα πέρασαν στη Χίο 345 άτομα και στη Σάμο 564. Συνολικά δηλαδή στο Βόρειο Αιγαίο από τη Δευτέρα το πρωί έως σήμερα έφθασαν 2.292 πρόσφυγες και μετανάστες.

Δεδομένης της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια της Μυτιλήνης, ο εκτελών χρέη διοικητής ενημέρωσε σήμερα την Εισαγγελία Πρωτοδικών ότι αδυνατεί να υποδεχθεί νεοεισερχόμενους αφού δεν υπάρχει πλέον χώρος ώστε να σταθούν προκειμένου να καταγραφούν. Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στον πρόχειρο σταθμό πρώτης υποδοχής που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή της Σκάλας Συκαμνιάς.

Η όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί θα αποτελέσει αντικείμενο σύσκεψης που προγραμματίσθηκε να γίνει με τη συμμετοχή των εμπλεκομένων τοπικών υπηρεσιών την ερχόμενη Δευτέρα το πρωί.

Ελλάδα
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Κοιτάξτε να δείτε πού στο τέλος οι συριζαίοι που δημιούργησαν αυτήν την κατάσταση θα βγουν κι από πάνω. Δε φτάνει που βάλανε φωτιά το σπίτι τώρα κάθονται απεξω και διαμαρτύρονται επειδή αργεί η πυροσβεστική. typical.
«Ασφυξία στη Μόρια»- 2.292 πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν στο Αιγαίο από τη Δευτέρα έως σήμερα Πηγή: www.lifo.grκαι προχθές μας έλεγαν ότι τα πεταμένα σωσίβια θα προκαλέσουν οικολογικό πρόβλημα!παίζουμε με τις λέξεις;

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ