Άρση μέτρων: Το ωράριο για τα καταστήματα που ανοίγουν σήμερα - Λίστα

Άρση μέτρων: Το ωράριο για τα καταστήματα που ανοίγουν σήμερα - Λίστα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Αρκετά καταστήματα ανοίγουν σήμερα τις πόρτες τους μετά το παρατεταμένο lockdown στην Ελλάδα, με πολλούς κανόνες ασφαλείας και νέο ωράριο.

Αναλυτικά, μετά την μερική άρση των μέτρων θα επαναλειτουργήσουν από σήμερα:

-βιβλιοπωλεία και σημεία πώλησης εφημερίδων και γραφικής ύλης

-καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού

-καταστήματα αθλητικού εξοπλισμού

-Ανθοπωλεία και φυτώρια

-Κομμωτήρια και κουρεία

-Κέντρα αισθητικής

-ΚΤΕΟ

-Οπτικά

-Καταστήματα πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας και

-Υπηρεσίες γυαλίσματος υποδημάτων

Το ωράριο λειτουργίας έχει τροποποιηθεί:

-Τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίξουν στις 10π.μ.‬ στην Περιφέρεια Αττικής (πλην των νησιών) και στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης.

-Κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής μπορούν να λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο από τις ‪7π.μ‬ έως τις 10μ.μ‬ και το Σάββατο από τις 7π.μ έως τις 9μ.μ.

-Οι επιχειρήσεις τροφίμων θα λειτουργούν 7π.μ με 9μ.μ από Δευτέρα έως Παρασκευή και 7π.μ με 8μ.μ τα Σάββατο (το ωράριο αυτό ισχύει έως τις 9 Μαΐου)

Απαγορεύεται η παροχή υπηρεσιών όπως μασάζ, πιλάτες, πέρσοναλ τρέϊνινγκ. 

Τέλος παραμένουν σε ισχύ οι αποφάσεις των αντιπεριφερειαρχών για τις τουριστικές περιοχές ως προς τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Κανόνες ασφαλείας


Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να τηρήσουν αυστηρά τα μέτρα και τους κανόνες λειτουργίας, δηλαδή, την αναλογία των τετραγωνικών μέτρων ως προς τους παρευρισκόμενους στους χώρους, την απόσταση μεταξύ των θέσεων εργασίας, την τήρηση καταλόγου που αφορά στα ραντεβού των πελατών - όπου απαιτείται - και τα ατομικά μέσα προστασίας, δηλαδή τη μάσκα και την υγιεινή των χεριών.

Η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους πολίτες στα ΜΜΜ, ΤΑΧΙ, ασανσέρ, νοσοκομεία, ιατρεία και στα διαγνωστικά κέντρα.

Η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους εργαζόμενους, στα ΜΜΜ, ΤΑΧΙ, στα super market, καταστήματα τροφίμων που διαχειρίζονται μη τυποποιημένα τρόφιμα, σε νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Στους υπόλοιπους κλειστούς χώρους, γραφεία, επισκέπτες κομμωτηρίων κ.λ.π. δίνεται ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας ή καλύμματος προσώπου εφόσον είναι εφικτό.

Στα γραφεία ισχύει ο κανόνας του ενός ατόμου ανά 10 τ.μ. και η απόσταση 1,5 μ. Οφείλουν να αναρτήσουν στην είσοδο πινακίδα για τον επιτρεπόμενο εντός του χώρου ατόμων.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ