Ξεκίνησε από το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας η παράδοση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας στη Fraport Greece, που θα αναλάβει τη λειτουργία, συντήρηση και ανάπτυξή τους για τα επόμενα 40 χρόνια.

 

Πρόκειται για 3 πύλες στην κύρια χώρα (Θεσσαλονίκη, Άκτιο, Καβάλα) και 11 αεροδρόμια στα νησιά (Χανιά, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κως, Μύκονος, Μυτιλήνη, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος και Ζάκυνθος).

 

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την υπογραφή των 14 πρωτοκόλλων θα γίνει και η καταβολή του τιμήματος 1,23 δισ. ευρώ. Μετά την ανάληψη της διοίκησης από τη γερμανική εταιρεία αναμένονται εκτενείς παρεμβάσεις στα αεροδρόμια και έργα ανάπτυξης που ως το 2021 αναμένεται να φτάσουν σε κόστος τα 330 εκατομμύρια ευρώ. Συνολικά οι επενδύσεις θα φτάσουν το 1 δισεκ. ευρώ.

 

Αμέσως μετά τις πρώτες ημέρες ανάληψης της διαχείρισης από την Fraport έχουν προγραμματιστεί εκτενείς παρεμβάσεις σε όλα τα αεροδρόμια.

 

Για το σύνολο των έργων ανάπτυξης η Fraport Greece θα επενδύσει μέχρι το 2021 τουλάχιστον το ποσό των 330 εκατ. ευρώ. Στην υπόλοιπη διάρκεια της περιόδου παραχώρησης θα πραγματοποιήσει επιπλέον έργα συντήρησης και αναβάθμισης στα αεροδρόμια, υλοποιώντας συνολικά επενδύσεις ύψους 1 δισ. ευρώ περίπου.