Τηλεκπαίδευση: Τι αλλάζει στη βαθμολόγηση σε Γυμνάσια & Λύκεια και τι ισχύει για τις απουσίες

Τηλεκπαίδευση: Τι αλλάζει στη βαθμολόγηση σε Γυμνάσια & Λύκεια και τι ισχύει για τις απουσίες Facebook Twitter
Τηλεκπαίδευση: Τι ισχύει για βαθμολογίες και απουσίες (ΑΠΕ/Αρχείο)
0

«Στο τέλος του τετραμήνου θα αποφασίζεται ο χαρακτηρισμός της φοίτησης των παιδιών»» δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, σε διευκρινίσεις για τις απουσίες στην τηλεκπαίδευση.

Ξεκαθάρισε ότι στο τέλος του τετραμήνου θα κρίνεται αν οι μαθητές είχαν επαρκή φοίτηση ή όχι. Το υπουργείο Παιδείας «με ευαισθησία και με γνώση των δεδομένων» εξετάζει όλα τα στοιχεία προκειμένου να μην αδικηθεί κανένας μαθητής, σημείωσε μιλώντας στο Mega.

Κατά την ίδια έχει ληφθεί ειδική μέριμνα και για τη βαθμολογία των μαθητών, η οποία θα βασίζεται εν μέρει και στην εικόνα που έχει ο εκπαιδευτικός για κάθε μαθητή.

Τηλεκπαίδευση: Τι αλλάζει στη βαθμολόγηση σε Γυμνάσια & Λύκεια και τι ισχύει για τις απουσίες Facebook Twitter

Μιλώντας για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια που ανοίγουν από την Δευτέρα, η υφυπουργός εξήγησε ότι αυτό ισχύει για όλη την επικράτεια εκτός από τις σχολικές μονάδες που βρίσκονται στις «κόκκινες» περιοχές, οι οποίες θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τηλεκπαίδευση.

Νέα εγκύκλιος για τα σχολεία, που υπογράφεται από την υφυπουργό Ζέττα Μακρή, ήρθε μετά τις διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών για τον υπολογισμό των απουσιών, οι οποίοι υποστήριζαν ότι πολλοί μαθητές έχασαν μαθήματα λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Η εγκύκλιος αναφέρει τα εξής:

 

Κατόπιν ερωτημάτων που αφορούν στη φοίτηση μαθητών/τριών και στην κατάθεση βαθμολογίας Α΄ Τετραμήνου στις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια, ΓΕ.Λ. ΕΠΑ.Λ., Ειδικά Γυμνάσια, Ειδικά Λύκεια, Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια-Λύκεια), σας ενημερώνουμε για τα εξής:

-Η καταχώριση των απουσιών γίνεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και ο χαρακτηρισμός της φοίτησης των μαθητών/τριών θα εξετασθεί κατά το τέλος του Β΄ Τετραμήνου.
-Για μάθημα ή κλάδο μαθήματος που για οποιονδήποτε λόγο ενδεχομένως διδάχθηκε λιγότερο από δέκα (10) ώρες, δύναται να μην κατατεθεί βαθμολογία εάν αποδεδειγμένα και δικαιολογημένα οι διδάσκοντες δεν διαθέτουν επαρκή στοιχεία για την αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών/τριών, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Αυστηροί κανόνες, ωστόσο, θα ισχύουν για τα σχολεία που θα ανοίξουν, με την χρήση μάσκας να παραμένει υποχρεωτική.

Αναφερόμενη στις δηλώσεις περί προστίμων στους μαθητές, που έκανε και προκάλεσαν αντιδράσεις, η υφυπουργός τόνισε ότι «δεν υπάρχει ειδικό πρόστιμο» για μαθητές που αργούν να γυρίσουν από το σχολείο στο σπίτι.

Σημείωσε ωστόσο ότι τα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας «θα πρέπει να τηρούνται από όλους».

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι τα φροντιστήρια δε θα ανοίξουν μαζί με τα σχολεία τη Δευτέρα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM