Κορωπί: Δύο συλλήψεις για την κλοπή 165.000€ από κοτέτσι- Τους πρόδωσαν τα εμβάσματα

Κορωπί: Δύο συλλήψεις για την κλοπή 165.000€ από κοτέτσι- Τους πρόδωσαν τα εμβάσματα Facebook Twitter
Φωτογραφία Αρχείου / Eurokinissi
0

Νέα στοιχεία στην υπόθεση της μεγάλης ληστείας που πραγματοποιήθηκε σε κοτέτσι στο Κορωπί, με τους δράστες να αρπάζουν 165.000 ευρώ, έρχονται στο φως, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες της αστυνομίας. 

Χθες, Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 21 και 22 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται ως μέλη συμμορίας που διέπραξαν την κλοπή. Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη άλλων δύο ατόμων. Οι δύο συλληφθέντες εντοπίστηκαν σε  εμπορευματοκιβώτιο που βρίσκονταν σε περιφραγμένο οικόπεδο στο Κορωπί.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο χώρο που διέμεναν οι αλλοδαποί, σε ένα κοντέινερ στο Κορωπί, εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, 1.875 ευρώ αλλά και πλήθος αποδεικτικών μεταφοράς εμβασμάτων στη χώρα καταγωγής των κατηγορουμένων.

Αναλυτικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 

  • το χρηματικό ποσό των 1.875 ευρώ,
  • πλήθος αποδεικτικών μεταφοράς εμβασμάτων στη χώρα καταγωγής των κατηγορουμένων,
  • μικροποσότητα κάνναβης,
  • κινητά τηλέφωνα και
  • πλαστά έγγραφα


Όπως προέκυψε από την έρευνα, το τελευταίο χρονικό διάστημα τα μέλη της συμμορίας πραγματοποιούσαν μεταφορές χρημάτων στη χώρα καταγωγής τους με μεγάλη συχνότητα, αναφέρει η αστυνομία.

Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, μετά την καταγγελία του 52χρονου ερεύνησαν μεθοδικά την υπόθεση και κατάφεραν μετά από πληροφορίες να φθάσουν στη συμμορία που διέπραξε την αρπαγή, κατά το χρονικό διάστημα από 28-8-2020 έως 26-9-2020 και να ταυτοποιήσουν τέσσερα μέλη.

 

Τα εμβάσματα και οι selfies με το θησαυρό

Όπως προέκυψε από την έρευνα των Αρχών το τελευταίο χρονικό διάστημα τα μέλη της συμμορίας πραγματοποιούσαν μεταφορές χρημάτων στο Πακιστάν με μεγάλη συχνότητα. Μέσω ανταλλακτηρίων στα Μεσόγεια και το κέντρο της Αθήνας έκαναν τις μεταφορές στο Πακιστάν προκειμένου να εξαφανίσουν όλα τα ίχνη, αναφέρει το «Πρώτο Θέμα».

Μάλιστα βρέθηκαν αποδείξεις εμβασμάτων, ενώ οι δράστες είχαν στο κινητό τους και φωτογραφίες, όπου πόζαραν με τα απλωμένα χρήματα που είχαν αρπάξει από τον τενεκέ που είχε θάψει ο εργοδότης τους στο κοτέτσι.

Το χρονικό της κλοπής

Ήταν 2 Ιανουαρίου, όταν ο ιδιοκτήτης ενός αγροκτήματος στην περιοχή κατήγγειλε ότι οι δύο αλλοδαποί εργάτες κατάφεραν να άρπαξαν έναν τενεκέ τυριού που περιείχε 165.000 ευρώ σε μετρητά τα οποία είχε θάψει στο κοτέτσι.

 

Το κοτέτσι βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τα χωράφια και το σπίτι του θύματος, σε μία αραιοκατοικημένη περιοχή στο Κορωπί, όπου ζουν κυρίως αγρότες.

Τα 165.000 ευρώ ήταν όλες οι οικονομίες του αγρότη, της συντρόφου του και της μεγαλύτερης κόρης του, η οποία εργάζεται σε λαϊκές αγορές. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του αγροκτήματος, τα μετρητά προορίζονταν για την αγορά 9 στρεμμάτων καλλιεργήσιμης γης, την οποία θα αγόραζε για τον 23χρονο γιο του.

 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM
Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

Ελλάδα / Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

«Διαβάζω ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα», ξεκαθαρίζει η υπουργός
NEWSROOM