«Όχι» στα ρεβεγιόν ξενοδοχείων από το υπουργείο Ανάπτυξης

«Όχι» στα ρεβεγιόν ξενοδοχείων από το υπουργείο Ανάπτυξης Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Το υπουργείο Ανάπτυξης θα απαγορεύσει τα άτυπα ρεβεγιόν σε ξενοδοχεία της Ελλάδας. 

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων Γιώργος Καββαθάς, κατήγγειλε ότι ξενοδοχείο σχεδίαζε ρεβεγιόν με μπουφέ για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και ο κ. Παπαθανάσης προανήγγειλε πως η κυβέρνηση θα απαγορεύσει τις εορταστικές εκδηλώσεις στα ξενοδοχεία.

Σημειώνεται ότι κάποια ξενοδοχεία «αξιοποίησαν» διάταξη που δίνει τη δυνατότητα λειτουργίας των εστιατορίων τους, για την εξυπηρέτηση των πελατών και παρότρυναν τους ενδιαφερόμενους να κλείσουν δωμάτιο για τις ημέρες των εορτών. 

Όπως εξήγγειλε από το Open, o αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, αναμένεται να απαγορευτούν τα «ρεβεγιόν» στα ξενοδοχεία με το να σταματήσουν σχετικές παροχές τις παραμονές και ανήμερα των εορτών.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το ΦΕΚ για τα μέτρα ενάντια στον κορωνοϊό προβλεπόταν ότι τα εστιατόρια, αναψυκτήρια και καφέ ξενοδοχείων θα μπορούσαν να συνεχίσουν να λειτουργούν, για να εξυπηρετούν αποκλειστικά τους διαμένοντες σε αυτά.

Έτσι, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υπολόγιζαν ότι με αυτή τη δυνατότητα θα μπορούσαν να κάνουν ρεβεγιόν στο ξενοδοχείο. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση, η κυβέρνηση εξετάζει την απαγόρευση της δυνατότητας αυτής.

Την ίδια ώρα, το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε χθες, Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, αναφέρει πως ειδικά τις ημέρες 24-25/12/2020 και 31/12/2020 και 1/1/2021 επιτρέπονται συναθροίσεις με ανώτατο όριο έως 9 άτομα που προέρχονται από έως 2 οικογένειες. Επίσης, τονίζεται ότι επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών από τις 5.00 έως τις 22.00.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ