Ρόδος: Συλλήψεις δύο Ελλήνων από ΕΛ.ΑΣ και ΕΥΠ για κατασκοπεία

Ρόδος: Συλλήψεις δύο Ελλήνων από ΕΛ.ΑΣ και ΕΥΠ για κατασκοπεία Facebook Twitter
iStock
0

Δύο Έλληνες συνελήφθησαν στο νησί της Ρόδου με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Ένας εξ αυτών εργάζεται σε προξενική αρχή στη Ρόδο και ο άλλος είναι μάγειρας σε επιβατικό πλοίο, που εκτελεί ακτοπλοϊκά δρομολόγια διασύνδεσης της νήσου Ρόδου με τη νήσο Μεγίστη (Καστελόριζο).


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δεύτερος φέρεται να φωτογράφιζε πολεμικά πλοία και να έστελνε τα στιγμιότυπα σε εργαζόμενο στο τουρκικό προξενείο του νησιού. Παράλληλα, φέρεται να έδινε πληροφορίες για το πότε αναλαμβάνουν σκοπιά Έλληνες στρατιώτες σε στρατόπεδα και στρατιωτικές ζώνες.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που επικαλείται το «Έθνος», ο μάγειρας έχει ομολογήσει την πράξη του.

Η δράση των ύποπτων για κατασκοπεία φέρεται να ξεκίνησε από τον Αύγουστο και αργότερα Έλληνες πράκτορες άρχισαν να τους παρακολουθούν. Οι αρχές πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του μάγειρα, όπου φέρεται να βρέθηκαν λαπτοπ και κινητά τηλέφωνα που θα εξεταστούν.

Από την υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των δύο ημεδαπών, για παράβαση του άρθρου 148 ποινικού κώδικα περί κατασκοπείας και του νόμου περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων, κατά συναυτουργία.

Η όλη έρευνα της υπόθεσης έγινε σε στενή συνεργασία με την Ε.Υ.Π. και τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM