Απεργία την Πρωτομαγιά

Κορωνοϊός - Παπαευαγγέλου: Η διασπορά είναι μεγάλη σε όλη την επικράτεια

Κορωνοϊός - Παπαευαγγέλου: Η διασπορά είναι μεγάλη σε όλη την επικράτεια Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η διασπορά είναι μεγάλη σε όλη την επικράτεια, επεσήμανε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό.

«Μέσα στο Σαββατοκύριακο που μας πέρασε χάσαμε δύο μάχιμους συναδέλφους μας γιατρούς. Αυτό δείχνει πόσο ευάλωτοι είμαστε. Μετά από μια κρίσιμη εβδομάδα που πέρασε, μας περιμένει ακόμη μια δύσκολη εβδομάδα. Είδαμε μια εκθετική αύξηση εισαγωγών στις ΜΕΘ. Έπεσε ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων. Αυτά που βλέπουμε σήμερα είναι η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφηκε το τελευταίο 15ημερο», ανέφερε η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Ωστόσο εκτίμησε πως βλέπουμε μια εικόνα σταθεροποιήσης σχετικά με τα κρούσματα και επεσήμανε πως από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να μειωθεί ο ρυθμός εισαγωγών σε ΜΕΘ. «Βλέπουμε μια πρώτη εικόνα σταθεροποίησης γεγονός που μας βοηθά να πιστεύουμε πως θα αρχίσουμε να αίρουμε κάποιους περιορισμούς» είπε. «Θα μάθουμε να ζούμε με τη μάσκα, μέσα κι έξω από το σπίτι, για πολλούς μήνες» σημείωσε επίσης.

Το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων ήταν μονόδρομος, είπε η κ. Παπαευαγγέλου, αποδίδοντας αυτή την απόφαση στο υψηλό ιικό φορτίο στη χώρα μας και για να μειωθεί η κινητικότητα των γονέων. Διαμήνυσε επικαλούμενη μελέτες, ότι τα σχολεία δεν είναι εστίες διασποράς του ιού.

Δυστυχώς το δεύτερο κύμα καλπάζει σε όλο τον κόσμο και στη χώρα, σημείωσε η λοιμωξιολόγος η οποία επισήμανε ότι η διασπορά στη χώρα μας είναι μεγάλη.

Όλη η Ευρώπη βρίσκεται σε κάποιου είδους lockdown, είπε η κ. Παπαευαγγέλου, αναφέροντας παραδείγματα ευρωπαϊκών χωρών όπως η Γερμανία και η Αυστρία που υιοθετούν αυστηρότερα μέτρα.

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ