Χρυσοχοΐδης: «Όποιος διασκεδάζει χωρίς να τηρεί τα μέτρα, σκάβει τάφους»

Χρυσοχοΐδης: «Όποιος διασκεδάζει χωρίς να τηρεί τα μέτρα, σκάβει τάφους» Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου.
0

«Οποιος δεν τηρεί τα μέτρα σκάβει τάφους», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για τις δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο των νέων μέτρων για αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.

«Όποιος διασκεδάζει πίνει και τρώει, χωρίς να τηρεί τα μέτρα, σκάβει τάφους. Όποιος μαγαζάτορας σκέφτεται την είσπραξη της τελευταίας ημέρας και παρανομεί σκάβει τάφους. Είμαστε υποχρεωμένοι και ταυτόχρονα αποφασισμένοι να μην αφήσουμε εκδήλωση τέτοιων περιστατικών και τέτοιων συμπεριφορών», είπε ο κ. Χρυσοχοϊδης.

Αναφερόμενος στους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, χθες, Παρασκευή, επισήμανε: «Η Αστυνομία έκανε 48.000 ελέγχους για μάσκα και αποστάσεις, ενώ κατέγραψε περίπου 1.900 παραβάσεις. Επίσης, έκανε ελέγχους σε 3.600 μαγαζιά με 254 παραβάσεις. Οι έλεγχοι του Σαββατοκύριακου θα είναι περαιτέρω σαρωτικοί και εντατικοί».

Αμέσως μετά, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε, ότι όλη η Αστυνομία είναι και θα είναι στον δρόμο, από τον αρχηγό της μέχρι τον τελευταίο απλό αστυφύλακα, ενώ έκανε έκκληση να μην πάρουν οι πολίτες με ελαφριά συνείδηση την κατάσταση. «Δηλαδή να βγούμε μια τελευταία φορά πριν μας κλείσουν», διευκρίνισε.

«Θα είμαστε παντού από τη Δευτέρα και μέχρι τη Δευτέρα που πρόκειται να ισχύσουν τα παλιά μέτρα και από την Τρίτη που θα εφαρμοστούν τα καινούργια μέτρα», είπε και πρόσθεσε: «Συμπεριφορές να φεύγουμε από νομό σε νομό και να πηγαίνουμες σε κάποιον άλλο που δεν είναι σε συναγερμό, όπου τα μαγαζιά είναι ανοιχτά, δεν θα γίνουν ανεκτές, για τον απλούστατο λόγο ότι οι έλεγχοι και σε αυτές τις περιοχές θα είναι σαρωτικοί. Γιατί, διαφορετικά, η Ελλάδα θα κλείσει ολόκληρη. Περιμένουμε από τους πολίτες ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Το κοινό συμφέρον είναι η συμμόρφωση. Η ανυπακοή είναι σε αυτή την περίπτωση ανεύθυνη και παράνομη πράξη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM