Σε δύο ζώνες η Ελλάδα: Πού κλείνουν θέατρα, σινεμά, εστιατόρια και γυμναστήρια

Σε δύο ζώνες η Ελλάδα: Πού κλείνουν θέατρα, σινεμά, εστιατόρια και γυμναστήρια Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Από τις 6 το πρωί της Τρίτης, η Ελλάδα χωρίζεται σε δύο ζώνες επιτήρησης και αυξημένου κινδύνου με έκτακτα μέτρα για έναν μήνα, μεταξύ των οποίων το κλείσιμο της εστίασης και των χώρων πολιτισμού και ψυχαγωγίας στις επιβαρυμένες περιοχές.

Στη ζώνη Αυξημένου Κινδύνου εντάσσονται οι περιοχές που μέχρι σήμερα βρίσκονται όχι μόνο στο «κόκκινο», αλλά και στο «πορτοκαλί», δηλαδή η Βόρεια Ελλάδα αλλά και η Αττική, από την επόμενη εβδομάδα.


Σε όλες αυτές τις περιοχές αυτές τις περιοχές κλείνουν μπαρ, καφέ, κινηματογράφοι, μουσεία και θέατρα, όπως και τα γυμναστήρια. Όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κλείσουν όλοι οι χώροι άθλησης. 

Σε δύο ζώνες η Ελλάδα: Πού κλείνουν θέατρα, σινεμά, εστιατόρια και γυμναστήρια Facebook Twitter

Παράλληλα, αναστέλλεται λειτουργία όλων των χώρων εστίασης, πλην της κατ' οίκον διανομής φαγητού και της παραλαβής από το κατάστημα.

Σε αντίθεση με την άνοιξη, ωστόσο, δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού. Η βιομηχανία, το λιανεμπόριο και τα σχολεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Στην πρώτη ζώνη επίσης θα ισχύσουν έκτακτα μέτρα - που φυσικά θα τεθούν σε εφαρμογή και στη ζώνη υψηλού κινδύνου. Αναλυτικά επιβάλλεται για ένα μήνα:
-Χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
-Περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 12:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί
-Εφαρμογή τηλε-εργασίας 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
-Πλήρης τηλε-εκπαίδευση στα πανεπιστήμια
-Απαγόρευση συναθροίσεων

Τα κρούσματα αυξάνονται εκθετικά και στη χώρα μας και οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι, σύντομα, η νέα επέλαση της πανδημίας θα κλονίσει τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, παραδέχτηκε ο πρωθυπουργός.

Δείτε αναλυτικά τον χάρτη υγειονομικής επιτήρησης με τις πορτοκαλί και τις κόκκινες περιοχές όπου κλείνουν οι προαναφερθείσες επιχειρήσεις. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ