Προβάδισμα 14,8 μονάδων καταγράφει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO.

 

Στην δημοσκόπηση, που έγινε για λογαριασμό του Action24, η ΝΔ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 38,6%, έναντι 23,8% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 7%, το ΚΚΕ με 5,3%, η Ελληνική Λύση με 3,1% και η Μέρα 25 με 2,6%.

 

Πρόθεση ψήφου
Πρόθεση ψήφου

 

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός με ποσοστό 49,1% έναντι 20,3% που συγκέντρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Απαραίτητα -σε ποσοστό 71,1%- αλλά όχι επαρκή για την αντιμετώπιση της πανδημίας (62,1%) θεωρούν οι πολίτες τα μέτρα που ισχύουν σήμερα στη χώρα για τον κορωνοϊό.

 

Αναλυτικότερα, ποσοστό της τάξης του 58,3% κρίνει θετικά ή μάλλον θετικά τους συνολικούς χειρισμούς της κυβέρνησης για την πανδημία και το 52,9% θεωρεί ότι έλαβε έγκαιρα τα μέτρα για την αντιμετώπισή της.

 

Αντιμετώπιση πανδημίας
Αντιμετώπιση πανδημίας

 

Το 60,3% αποδίδει την ευθύνη για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κυρίως στη μη τήρηση των μέτρων από μερίδα πολιτών, ενώ το 70,7% κρίνει αρνητικά την προοπτική ενός γενικού lockdown.

 

Ναι στα μέτρα όχι στο lockdown
Ναι στα μέτρα όχι στο lockdown

 

Στο πεδίο των ελληνοτουρκικών το 54,7% των ερωτηθέντων θεωρεί πιθανό ένα σοβαρό επεισόδιο με την Τουρκία, το αμέσως επόμενο διάστημα.

 

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά

 

Ποσοστό 56,8% κρίνει θετικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά ενώ διχασμένη εμφανίζεται η κοινή γνώμη ανάμεσα στην αναζήτηση διπλωματικής ή λύσης ή χρήσης στρατιωτικών μέσων στην περίπτωση που η Τουρκία προχωρήσει σε έρευνες εντός του ορίου των 6 ναυτικών μιλίων.

 

Τα ποσοστά καθορίζονται σε 49% έναντι 47,5%, αντίστοιχα.

 

Δείτε ολόκληρη τη δημοσκόπηση ΕΔΩ.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr