ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Κορωνοϊός: Τα βασικά μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση - Μάσκα παντού και απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα

Κορωνοϊός: Τα βασικά μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση - Μάσκα παντού και απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα Facebook Twitter
0

Στο φως της δημοσιότητας τα μέτρα που πρότειναν στον πρωθυπουργό οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι ώστε να ανακοπεί η ανεξέλεγκτη πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας με τα αυξημένα κρούσματα.

Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αλλεπάλληλες συσκέψεις μεταξύ άλλων με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η επιτροπή λοιμωξιολόγων προσανατολίζεται να προτείνει δέσμη δέκα νέων μέτρων για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος του κορωνοϊού.

Τα βασικότερα είναι τα εξής:

- Για την εστίαση στις περιοχές που βρίσκονται στο «πορτοκαλί» επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης) μεταξύ των οποίων και η Αττική, ενδέχεται να προταθεί κλείσιμο εστιατορίων και μπαρ είτε από τις 21:30 είτε από τις 22:00.

- Μισή ώρα μετά το κλείσιμο της εστίασης, θα ξεκινά και η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.

- Αύξηση της τηλεργασίας στο 50%.

- Αλλαγή στον επιδημιολογικό χάρτη με κατάργηση του «κίτρινου» επιπέδου 2 (επιτήρησης).

- Μάσκα παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους σε όλη την επικράτεια ανεξαρτήτως χρώματος στον επιδημιολογικό χάρτη.

- Στο τραπέζι έχει πέσει πρόταση για απαγόρευση μετακινήσεων μεταξύ όμορων νομών, ωστόσο το ενδεχόμενο αυτό φαίνεται πως απομακρύνεται. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι δεν υπάρχει λόγος για την εφαρμογή του εν λόγω μέτρου, καθώς η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας αντιμετωπίζει το βασικό πρόβλημα που ήταν η νυχτερινή μετακίνηση για διασκέδαση σε όμορους δήμους με λιγότερα περιοριστικά μέτρα λόγω χαμηλότερου επιδημιολογικού φορτίου.

- Τηλεκπαίδευση στα ΑΕΙ, με εξαίρεση το 6ο έτος της Ιατρικής όπου θα απαιτείται φυσική παρουσία.

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

Ελλάδα / Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

«Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση
NEWSROOM