Δίκη Χρυσής Αυγής: Τι ειπώθηκε στο Εφετείο -Την Παρασκευή η συνέχεια για τις αναστολές των ποινών

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τι ειπώθηκε στο Εφετείο -Την Παρασκευή η συνέχεια για τις αναστολές των ποινών Facebook Twitter
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
0

Συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής με τους κατηγορούμενους που καταδικάστηκαν σε πρόσκαιρες καθείρξεις, να προσπαθούν να πείσουν το δικαστήριο να χορηγήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις τους ώστε να μην κρατηθούν.

Σε αυτό το στάδιο της δίκης οι κατηγορούμενοι δικαιούνται να εξετάσουν μάρτυρες και η υπεράσπισή τους να επιχειρηματολογήσει νομικά για το «αχρείαστο» της φυλάκισης ή την ζημιά στον οικογενειακό βίο που θα επιφέρει η κράτηση. Από την άλλη πλευρά, τα θύματα και οι εκπρόσωποί τους στο δικαστήριο, αναμένουν την απόφαση του δικαστηρίου που θα δικαιώσει νεκρούς και τους οικείους τους καθώς και εκείνους που γλύτωσαν με μικρές ή μεγαλύτερες πληγές στα σώματά τους από τις βίαιες ενέργειες που καταλογίζονται στην εγκληματική οργάνωση. 

Λίγο μετά την έναρξη της δίκης ο συνήγορος του Γιώργου Ρουπακιά ανακοίνωσε στο δικαστήριο πως ο εντολέας του δεν θα υποβάλλει αίτημα αναστολής, αν και όπως είπε, υπάρχουν περιπτώσεις που οι ισοβίτες έτυχαν χορήγησης ανασταλτικού αποτελέσματος.

Λευκό μητρώο του δράστη της δολοφονίας Λουκμάν επικαλέστηκε η υπεράσπιση 

Το λευκό ποινικό μητρώο του ενός εκ των δύο δραστών της δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμάν επικαλέστηκε η υπεράσπισή του.

«Έχει λευκό μητρώο εκτός από τη βασική πράξη της παρούσας υπόθεσης», επεσήμανε ο συνήγορος του Διονύση Λιακόπουλου, αναφορικά με τη δολοφονία του Λουκμάν. Επίσης ανέφερε ότι ένας νέος εγκλεισμός του καταδικασθέντα σε 6 χρόνια κάθειρξη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση «θα ανατρέψει κάθε προσπάθειά του επανέλθει στην κοινωνία».

Για τον δεύτερο δράστη της δολοφονίας Λουκμάν, Χρήστο Στεργιόπουλο, η υπεράσπιση αναφέρθηκε στην υπέργηρη μητέρα του και έκανε λόγο για «υποδειγματική συμπεριφορά από την πλευρά του». Και συμπλήρωσε: «Εκτός από τη γνωστή περιπέτεια με τον Πακιστανό που ξέρετε». Οι δύο δράστες της δολοφονίας έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών ο καθένας και είναι εκτός φυλακής με όρους. Και οι δύο καταδικάστηκαν χθες σε κάθειρξη 6 ετών ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Νωρίτερα ο συνήγορος του πυρηνάρχη Περάματος Αναστάσιου Πανταζή, ανάμεσα σε άλλους λόγους που επικαλέστηκε για το ανασταλτικό στην έκτιση της 10ετους κάθειρξης, είπε και πως «από όταν αφέθηκε ελεύθερος (σ.σ. εννοεί άρση της προσωρινής κράτησης για την παρούσα υπόθεση) έχει προσφέρει στην χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία άλλα δύο παιδιά. Εάν μπει φυλακή θα μεγαλώσουν τέσσερα παιδιά πολύ προβληματικά για την κοινωνία».

Ο πατέρας του Μπαρμπαρούση κατέθεσε ως μάρτυρας στο δικαστήριο

Ο πατέρας του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, Ηλίας Μπαρμπαρούσης, κατέθεσε στο δικαστήριο προς ενίσχυση του αιτήματος του πρώην βουλευτή για ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι αν εκτίσει την ποινή ο γιός του, τότε ο ίδιος και η σύζυγός του θα έχουν σοβαρό πρόβλημα, καθώς από τότε που δεν ξαναβγήκε βουλευτής, τους φροντίζει ο γιός τους και φροντίζει την περιουσία και τα ζώα που έχουν. Όπως είπε ο κ. Ηλίας Μπαρμπαρούσης, εάν ο γιός τους μπει φυλακή «εγώ είμαι τελειωμένος. Από τον Μάιο του 2017 έχω πρόβλημα όρασης και η γυναίκα μου παίρνει σύνταξη για 60% αναπηρία».

Κατά την αποχώρηση του μάρτυρα, χρειάστηκε να τον βοηθήσει ο γιός του, καθώς δεν περπατά καλά και έχει μπαστούνι. Ο πρώην βουλευτής ρώτησε την πρόεδρο αν μπορεί να αποχωρήσει και ο ίδιος, για να βοηθήσει τον πατέρα του. Τότε η κ. Λεπενιώτη του απάντησε: «Ε, τι να σας πω;... Κοιτάξτε, είστε κατηγορούμενος επί 5,5 χρόνια και σας βλέπουμε σήμερα».

Ο Πατέλης είχε γράψει τραγούδι κατά της βίας και του μπούλινγκ  

Τραγούδι κατά της βίας έχει γράψει ο πυρηνάρχης της Τοπικής Νίκαιας Γιώργος Πατέλης, που καταδικάστηκε σε 10 έτη κάθειρξης και 2 μήνες, επικαλέστηκε μάρτυρας που κατέθεσε στο δικαστήριο.

Όπως είπε η μάρτυρας: «Είμαστε πολύ καλοί φίλοι από το 2011 με τον Γιώργο. Ζήτησα τη βοήθειά του όταν δεν είχαμε να φάμε. Έχω δυο παιδιά ανήλικα. Η οικογένειά μας δεν είχε βοήθεια από πουθενά, μου είχαν πει κάποιοι γνωστοί μου για το Γιώργο. Μέχρι και λογαριασμούς για το ρεύμα μου πλήρωσε, τα πάντα. Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Μας έδινε και τρόφιμα. Είναι σωστός οικογενειάρχης. Το παιδί του είναι τα πάντα για αυτόν και τον χρειάζεται με όλα αυτά που έχουν συμβεί... Ο Γιώργος έχει γράψει τραγούδι κατά της βίας και του μπούλινγκ».

Στο δικαστήριο προσήλθε και ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Ο Ηλιόπουλος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 ετών για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Τελευταία σήμερα μίλησε η υπεράσπιση του καταδικασμένου ως μέλος της διευθυντικής ομάδας της Χρυσής Αυγής σε κάθειρξη 13 ετών, Ηλία Παναγιώταρου.

Αύριο η διαδικασία θα συνεχιστεί με τους ισχυρισμούς των υπολοίπων κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και των περισσοτέρων πρώην βουλευτών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM