Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στον Έβρο - Πολλές εστίες σε ακτίνα χιλιομέτρων

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στον Έβρο - Πολλές εστίες σε ακτίνα χιλιομέτρων Facebook Twitter
0

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στον Έβρο, στην περιοχή Μελία, που ξέσπασε την Τρίτη σε δασική έκταση.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, όλη τη νύχτα οι φλόγες κατέκαψαν πευκοδάσος στην περιοχή βορειοδυτικά των Φερρών. Παρότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν το βράδυ και στην περιοχή βρίσκονται από τα ξημερώματα 84 πυροσβέστες με 24 οχήματα, καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα, η φωτιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Σήμερα πάντως, με το πρώτο φως της ημέρας, ξεκίνησε και η συνδρομή από αέρος στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με το e-evros.gr, οι οικισμός που βρίσκεται σε συναγερμό λόγω του ότι η φωτιά είναι κοντά είναι ο οικισμός Νίψας.

Από το βράδυ γίνεται προσπάθεια δημιουργίας ζώνης πυρασφάλειας προκειμένου να αναχαιτιστεί η πορεία της φωτιάς, η οποία κατευθύνεται προς τη Νίψα. «Αν οι φλόγες περάσουν τον υδροταμιευτήρα υπάρχει κίνδυνος να απειληθεί ο οικισμός και είμαστε σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο εκκένωσής του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου.

 

Δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι το έργο της πυρόσβεσης 

Ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι πνέουν από χτες στην περιοχή . Μάλιστα τα ξημερώματα της Τετάρτης οι άνεμοι ήταν θυελλώδεις και δυσκόλευαν τις δυνάμεις της πυροσβεστικής στην προσπάθειά τους να περιορίσουν σημαντικά τα δύο μέτωπα.

Η φωτιά εξαπλώθηκε  σε μία ακτίνα πέντε χιλιομέτρων κατά την διάρκεια της νύχτας, καθώς οι ισχυροί άνεμοι, αλλά και το δύσβατο σημείο της περιοχής, δεν βοήθησε το έργο των πυροσβεστών.

Οι κάτοικοι στην περιοχή έχουν ενημερωθεί να είναι έτοιμοι σε περίπτωση που χρειαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει κριθεί σκόπιμο να ενεργοποιηθεί η επιχείρηση εκκένωσης.

Η πυρκαγιά πάντως φέρεται να έχει προκαλέσει σημαντική οικολογική καταστροφή.

 

Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη, προς το παρόν, αιτία, ωστόσο ο αντιπεριφερειάρχης Εβρου, σε δηλώσεις του, έκανε λόγο για εξαιρετικά ύποπτη την φωτιά.

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM